Bent u een huizenbezitter? Frans Timmermans wil uw geld stelen

Datum:
 • zaterdag 18 november 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •   “De neus van Timmermans is nog langer dan die van Mark Rutte.”
  Robin de Boer 18-11-2023

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:04

  Lijsttrekker van GroenLinks-PvdA Frans Timmermans zei op NPO Radio 2 dat de verhoging van de erfbelasting met 45 procent alleen maar geldt voor de hele rijken onder ons. Voor gewone huizen zou dat niet gelden.

  Daar klopt eigenlijk helemaal niks van. In zijn partijprogramma staat nergens een uitzonderingsgrond voor huizenbezitters en de opbrengsten daarvan. Ze willen wel degelijk die tarieven verhogen, en niet alleen voor de allerrijksten, maar ook voor mensen die meer dan twee ton achterlaten.

  Het maakt dan niet uit of dat geld is of een huis, in dat geval geldt gewoon die 45 procent erfbelasting. En die geldt dus voor bijna alle huizenbezitters.

  Typisch socialistische agenda

  “Je werkt hard en verdient een ton per jaar. Over de top van je inkomen draag je 50 procent af. Na 10 jaar koop je van wat je overhoudt een nieuwbouwhuis van 500.000 euro, daarover draag je 21 procent af, dan ga je dood en dragen je kinderen opnieuw 45 procent af. Hoeveel heb je dan in totaal afgedragen?” vraagt journalist Ton F. van Dijk.

  “Bent u een huizenbezitter? Frans Timmermans wil via hogere belasting uw geld stelen. Een typisch socialistische agenda. Hogere belastingen en dan het geld uitdelen tot het op is,” reageert Europarlementariër Rob Roos.

  Neus van Timmermans is nog langer dan die van Rutte

  “Socialisten zeggen ‘overheidssteun’. Wat zij bedoelen is ‘steun van de belastingbetaler’. Socialen zeggen ‘gelijkheid’. Wat ze bedoelen is ‘nivellering’,” voegt Roos toe.

  Columnist Marianne Zwagerman zegt: “De neus van Timmermans is nog langer dan die van Mark Rutte.”

  Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.


  NieuwRechts

  0 reacties :

  Een reactie posten