Hongaarse parlementsvoorzitter: Duitsland vernietigt zich nu sneller dan onder Hitler

Datum:
 • maandag 27 november 2023
 • in
 • Categorie:
 •  Hij bekritiseerde ook de VN en de Amerikaanse ambassadeur in Hongarije.  Hongaarse parlementsvoorzitter: Duitsland vernietigt zich nu sneller dan onder Hitler


  (Vertaling: E.J. Bron)

  László Köver (foto), sinds 2010 voorzitter van het Hongaarse parlement, is van mening dat de Duitse autoriteiten hun land economisch en sociaal sneller vernietigen dan dat dit onder de heerschappij van Adolf Hitler gebeurde. Hij bekritiseerde ook de VN en de Amerikaanse ambassadeur in Hongarije.

  Duitsland zou zichzelf sneller vernietigen dan onder Adolf Hitler en de VN zou niets anders zijn dan een propagandabedrijf, zei de Hongaarse parlementsvoorzitter László Köver.

  De hoogste parlementariër, die er om bekend staat steeds weer controversiële uitspraken te doen, zorgde tijdens een forum ter bescherming van de soevereiniteit in de Centraal-Hongaarse stad Jászapáti voor een golf van provocatieve uitlatingen. De spreker viel Duitsland fel aan en vergeleek diens huidige leiding met die in de Hitlertijd door te verklaren:

  We hebben geen reden om er blij over te zijn dat de Duitsers zichzelf vernietigen, en dat met een snelheid die misschien nog sneller is dan die van Hitler.”

  Hij voegde er nog aan toe:

  Hitler had twaalf jaar nodig om dit te bereiken. Diegenen die nu in Berlijn zitten, hebben niet eens twaalf jaar nodig om Duitsland in elk opzicht te gronde te richten, economisch en sociaal.”

  Behalve dat hij de Duitse leiding aan de kaak stelde, had de parlementsvoorzitter ook felle kritiek op de EU en de VN. Hij noemde de Verenigde Naties een “camouflagefirma” zonder enig gewicht, die alleen nog maar voor propagandadoeleinden ingezet zou worden.

  Kövér, die tot de medeoprichters van de partij Fidesz behoort, vergeleek de Europese Unie met het Pact van Warschau, het aan het eind van de Koude Oorlog ten onder gegane veiligheidssysteem, dat door de USSR en haar Oost-Europese satellietlanden, waaronder ook Hongarije, als tegenwicht tegenover de NAVO werd opgericht. Tegenwoordig zou de Europese Commissie in Brussel in principe dezelfde rol spelen als Moskou destijds, zei de parlementsvoorzitter, en benadrukte dat Boedapest zich alleen maar in strijd zou bevinden tegen de EU-bureaucratie en niet met de Europese Unie in haar geheel.

  De toespraak van Kövér tijdens het forum bevatte ook een persoonlijke noot, toen hij de ambassadeur in Hongarije, David Pressman, scherp aanviel en verklaarde dat de Amerikaanse topdiplomaat in Hongarije voor hem in werkelijkheid zo weinig zou betekenen, dat hij de afgezant uit Washington, D.C. in Boedapest letterlijk als “niet bestaand” persoon zou beschouwen. Hij zei:

  Hij is geen persona non grata, maar eerder een niet-persoon. Voor mij bijvoorbeeld is hij een niet bestaand persoon, die vaak opduikt. Ik weet niet wie hij is, wat hij wil, hij zou een ambassadeur zijn, maar zo gedraagt hij zich niet.”

  Het zou “geen rol” spelen wat deze Amerikaanse diplomaat aan de Hongaarse regering meedeelt – en ook anders niet –, omdat Pressman blijkbaar naar het land kwam in de vaste overtuiging dat hij eigenlijk gestuurd werd om ons te regeren, verklaarde Kövér.

  Vergelijkend kan opgemerkt worden dat de Hongaarse politicus zich eerder ook scherpe kritiek op Duitsland veroorloofde. Zo zei hij in een in juli 2022 in “Cicero” gepubliceerd interview dat de Duitse energiepolitiek irrationeel en dubbelhartig zou zijn, Duitslands internationale rol narcistisch.

  Het tragische is dat de Duitsers ook nu weer met hetzelfde blinde fanatisme de zaken willen aanpakken zoals in die tijden, die ze eigenlijk wilden doen laten vergeten.”

  In het interview vergeleek Kövér de EU met het ten onder gegane Romeinse Rijk, de Habsburgse monarchie en de USSR, en voorspelde haar spoedige verval.

  Bron:
  rt.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Ik denk dat Nederland, als proef land van het WEF en dus Rutte, zich nog veel sneller vernietigd.

  Een reactie posten