Jaap van Duijn over migratie, pensioenen, goud, voortmodderen EU en slechte economen.

Datum:
 • zondag 1 oktober 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Jaap maakt zich zorgen om de politieke versnippering in Nederland en is bang dat de verkiezingen weer op een teleurstelling uitdraaien.
  30-9-2023


  In deze aflevering gaat Paul Buitink in gesprek met Jaap van Duijn, voormalig Robeco-topman, econoom, buitengewoon hoogleraar, adviseur van verscheidene pensioenfondsen en columnist van de Telegraaf.

  Jaap maakt zich zorgen om de politieke versnippering in Nederland en is bang dat de verkiezingen weer op een teleurstelling uitdraaien. Hij roept juist op tot meer verdraagzaamheid in ons land wat voorheen een ‘compromissen-land’ was. Jaap is van mening dat veel beleid van de ECB voortkomt uit politieke belangen, dit wordt verkozen boven economisch belang met alle gevolgen van dien. Ook stelt hij duidelijk dat de ECB als doel prijsstabiliteit heeft en niet 2% inflatie. Daarmee geeft hij aan dat de ECB, voorheen met Draghi en nu met Lagarde, met name Zuid-Europese landen redt door de kosten op (hoge) staatsschulden te drukken via inflatie. Jaap zegt ook geen onderzoek te hebben gezien waaruit blijkt dat er significant minder geconsumeerd wordt als er minder dan 2% inflatie is. Paul en Jaap hebben het later in de video over het nieuwe pensioenstelsel welke voorheen één van de beste van de wereld was en welke geen verandering behoefte als we niet te maken hadden met een ‘idiote’ marktrente. Tot slot geeft Jaap zijn mening over beleggen en ook beleggen in goud, sluit hij af met zijn zorgen en wat hij iedereen wil meegeven. 00:00 Intro 02:06 Nederlandse politiek 06:44 De Euro een vergissing en probleem 15:36 Oorzaken van de maatschappelijke problemen 27:39 De ECB en misvatting omtrent inflatie 39:59 Waar eindigt de neergaande fase? 46:44 Pensioenen 50:59 Beleggen 54:56 Outro Overweegt u om goud en zilver aan te kopen? Dat kan via de volgende website: https://bit.ly/3xxy4sY Twitter: @Hollandgold: https://twitter.com/hollandgold @paulbuitink: https://twitter.com/paulbuitink @jorisbeemsterb: https://twitter.com/JorisBeemsterb1 @SvenKuijpers: https://twitter.com/SvenKuijpers Let op: Holland Gold vindt het belangrijk dat iedereen vrijuit kan spreken. Wij willen u er graag op attenderen dat de uitspraken die worden gedaan door de geïnterviewde niet persé betekenen dat Holland Gold hier achter staat. Alle uitspraken zijn gedaan op persoonlijke titel door de geïnterviewde en dragen zo bij aan een breed, kleurrijk en voor de kijker interessant beeld van de onderwerpen. Zo willen en kunnen wij u een transparante bijdrage en een zo volledig mogelijk inzicht geven in de economische marktontwikkelingen. Al onze video’s zijn er enkel op gericht u te informeren. De informatie en data die we presenteren kunnen verouderd zijn bij het bekijken van onze video’s. Onze video’s zijn geen financieel advies. U alleen kunt bepalen hoe het beste uw vermogen kunt beleggen. U draagt zelf de risico’s van uw keuzes.  

  Bekijk onze website: https://www.hollandgold.nl 


  Holland Gold

  0 reacties :

  Een reactie posten