Terwijl iedereen was afgeleid door het voorval in Rotterdam ondertekende Kuipers het Global Health Pact

Datum:
 • zaterdag 30 september 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Begrijpt u wat voor consequenties dat kan hebben?  Robin de Boer 29-9-2023

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:31

  Minister Kuipers van Volksgezondheid, de Directeur-Generaal Internationale Samenwerking van het ministerie van Buitenlandse Zaken en meer dan 20 partijen hebben het zogeheten Global Health Pact ondertekend.

  Dat pact moet de mondiale gezondheid versterken. Donderdag is daartoe de Global Health Hub Nederland gelanceerd. Het is de bedoeling dat deze Hub een voorloper wordt in de organisatie van wereldwijde gezondheidszorg.

  De partners van de Global Health Hub Nederland dragen onder meer bij aan: het versterken van de mondiale gezondheidsarchitectuur en nationale gezondheidssystemen, en het adresseren van de impact van ‘klimaatverandering’ op volksgezondheid en vice versa.

  Naast de Food Hubs krijgen we dus ook een Health Hub.

  Begrijpt u wat voor consequenties dat kan hebben?

  “We hebben de expertise nodig van kennisinstituten en niet-gouvernementele organisaties en hebben zowel publieke als private partners nodig. Alleen zo komen we verder om de uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden,” beweerde Kuipers.

  De Global Health Hub Nederland is onderdeel van de mondiale gezondheidsstrategie van het kabinet.

  Terwijl iedereen is afgeleid door het voorval in Rotterdam, wat vreselijk is, hebben de demissionaire ministeries van VWS en Buitenlandse Zaken gisteren de Global Health Hub ondertekend, schrijft Remco van Velzen op X. “Begrijpt u wat voor consequenties dat kan hebben?”

  Absolute macht

  Op deze manier krijgen grote internationale spelers als de Wereldgezondheidsorganisatie steeds meer macht. De Zwitserse advocaat Philipp Kruse waarschuwde eerder al in het Europees Parlement dat de WHO absolute macht over ons allemaal kan verwerven op basis van een stemming over haar interne regelgeving.

  De directeur-generaal kan met een druk op de knop een gezondheidscrisis uitroepen. Alles wat de WHO aanbeveelt zal uiteindelijk verplicht worden. Er is geen effectieve bescherming van grondrechten op landsniveau.

  De WHO zal de enige zijn die beslist wat ‘waarheid’ is ten aanzien van gezondheid. Er is geen mechanisme van correctie of controle meer. Als mensen dit wisten, zouden ze het verschrikt massaal afkeuren, stelde Kruse.

  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten