Pijnlijke peiling: 78% van de Oekraïners geeft Zelensky de schuld van de corruptie

Datum:
 • dinsdag 19 september 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Slechts 18% zien dat anders.

  Pijnlijke peiling: 78% van de Oekraïners geeft Zelensky de schuld van de corruptie


  (Vertaling: E.J. Bron)

  Dat is geen roemvolle bladzijde voor de Zelensky-regering in Kiev: in een actuele peiling gaven 78% van de geënquêteerde Oekraïners aan dat Zelensky de verantwoordelijkheid voor de verbreide corruptie in de regering en de militaire besturen van het land zou dragen. Slechts 18% zien dat anders.


  De peiling werd georganiseerd door de Ilko Kucheriv Democratic Initiatives Foundation. Ze bevestigt niet alleen maar de ook in het Westen onbetwiste corruptie in de Oekraïne, maar maakt ook duidelijk dat een overweldigende meerderheid van de Oekraïners zich daarvan bewust is. Let wel: het gaat niet om een Russische peiling.

  De opinieonderzoekers hadden de Oekraïners ook ondervraagd over actuele moeilijkheden voor oprichters van bedrijven en ondernemers. Als grootste probleem werd corruptie genoemd, gevolgd door de verwoestingen door de oorlog evenals een onvoldoende belasting- en controlesysteem en ook de zwakke ondersteuning door de staat.

  De Ilko Kucheriv Democratic Initiatives Foundation voerde de peiling van 3 tot 17 juli samen met het Internationale Instituut voor Sociologie in Kiev uit. Onlangs nog zorgde opnieuw een prominente corruptiezaak voor pijnlijke krantenkoppen: uitgerekend de minister van Defensie, Oleksij Reznikov, moest na een enorme verdenking van corruptie op het ministerie aftreden. Daarvoor waren al talrijke andere corruptiezaken in de omgeving van de regering evenals bij militaire instanties ontdekt.

  Bron:
  zuerst.de

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron

  (www.ejbron.wordpress.com) 

  0 reacties :

  Een reactie posten