Musk haalt uit naar Soros: ‘Hij lijkt niets minder te willen dan de VERNIETIGING van de westerse beschaving’

Datum:
 • dinsdag 19 september 2023
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Op dat moment waren er bijna 7000 migranten op het kleine eiland, waar eigenlijk plek is voor 400 mensen.  Robin de Boer 19-9-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:06

  De burgemeester van het Italiaanse eiland Lampedusa heeft woensdag de noodtoestand uitgeroepen vanwege de aankomst van de vele duizenden migranten. Op dat moment waren er bijna 7000 migranten op het kleine eiland, waar eigenlijk plek is voor 400 mensen.

  In april riep Rome al de landelijke noodtoestand uit vanwege de migratietoestand. Lampedusa wordt al jarenlang overspoeld door migranten die de EU proberen te bereiken. Dit jaar hebben bijna 130.000 migranten Italië via zee bereikt, bijna een verdubbeling van het aantal in dezelfde periode vorig jaar.

  Zondag bezocht EU-baas Ursula von der Leyen het Italiaanse eiland. De Italiaanse premier Meloni had haar uitgenodigd om zo een idee te krijgen van ‘de ernst van de situatie’.

  Vernietiging van de westerse beschaving

  “We doen wat we kunnen,” zei Meloni zondag op Lampedusa tegen lokale bewoners. Von der Leyen riep EU-landen op om een deel van de migranten in hun land te verwelkomen.

  Elon Musk reageert op X, voorheen Twitter, op een bericht van gebruiker Pelham, die stelt dat de door George Soros aangestuurde invasie escaleert. “De Soros-organisatie lijkt niet minder te willen dan de vernietiging van de westerse beschaving,” zegt Musk.

  Grenzen als obstakel

  Eerder zei de Hongaarse premier Viktor Orban dat ‘deze invasie wordt gedreven door mensenrechtenactivisten die de natiestaat willen verzwakken’. “Het gezicht van dit netwerk van activisten is George Soros.”

  “Wij zien de bescherming van vluchtelingen als doel en de nationale grenzen als obstakel,” zei Soros.

  Orban haalde fel uit naar ngo’s die fors verdienen aan de vluchtelingencrisis. Hij doelde daarbij vooral op de organisaties die worden gefinancierd door Soros. 

  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten