India en Brazilië maken zich geen zorgen om klimaatverandering

Datum:
 • maandag 25 september 2023
 • in
 • Categorie:
 •  De meeste mensen in India en Brazilië zijn niet al te bang voor klimaatverandering.


  SERRE VERWEIJ 24-9-2023

  Uit een onderzoek van Ipsos blijkt dat in beide landen slechts 8 procent van de bevolking zegt dat klimaatverandering topprioriteit heeft voor hun land. In Nederland is dit 32 procent van de mensen. Joost Eerdmans, partijleider van JA21, reageert op de cijfers en maakt de notie dat Nederland het klimaat van de wereld moet redden belachelijk.

  Het onderzoek laat zien dat klimaatverandering vooral belangrijk wordt gevonden in West-Europese landen en de VS. Ook in Oost-Aziatische landen als Japan en Zuid-Korea vindt een significante minderheid dat klimaatverandering topprioriteit heeft.

  Klimaatbeleid is in landen als Brazilië en India ook minder een verkiezingsthema, ondanks het feit dat de Amazone in belangrijk onderdeel is van Brazilië. De linkse President van Brazilië, Luiz Inácio Lula da Silva, sprak recent bij de VN wel veel over het klimaat en zegt schade aan de Amazone te willen herstellen. Hij wil echter nog niet af van fossiele brandstoffen. 

  Oppositiepolitici zeggen al langer dat Nederland niet veel verschil kan maken als het gaat om het klimaat. PVV-politicus Alexander Kops bekritiseerde bijvoorbeeld demissionair minister Rob Jetten omdat die 28 miljard wil besteden om de temperatuursverhoging met 0,000036 graden te verminderen.   1 reacties :

  Anoniem zei

  Geeft maar weer eens aan dat we door de media en politiek op grote schaal bedrogen worden. Vanmorgen konden we op het nieuws weer eens zien en horen hoe enorm warm het is in Brazilie in de winter, wel 40 a 45 graden. Omdat ik de NPO al lang niet meer geloof meteen maar even op internet gecontroleerd en wat blijkt, de verwachting voor dinsdag is 35 graden, vandaag 31 graden. internet: temperatuur in brazilie of https://www.weerplaza.nl/wereldweer/zuid-amerika-en-caraiben/brazilie/
  Natuurlijk zijn er altijd mensen te vinden die willen zeggen wat er gevraagd wordt maar als er gesproken wordt over extreme hitte en er staat op de achtergrond een schaars geklede dame te dansen bij zogenaamd 45 graden dan is dat niet erg geloofwaardig.

  Een reactie posten