Henk Krol (BVNL) slaat alarm: "Misdadige aanpak van pensioenen moet stoppen!"

Datum:
 • vrijdag 15 september 2023
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Henk Krol, prominente politicus en nummer twee op de kandidatenlijst van Belang van Nederland (BVNL), heeft zijn woede geuit over de onrechtvaardige behandeling van gepensioneerden in Nederland.


  14-9-2023


  Na recente cijfers van het CBS, waaruit blijkt dat de koopkracht van senioren met meer dan 3 procent is gedaald door de energiecrisis, heeft Krol de handschoen opgepakt en de overheid aangesproken op haar "misdadige" beleid.

  "Gepensioneerden krijgen de hardste klappen, terwijl bij pensioenkassen het geld over de randen heen klotst. Hoe is het mogelijk dat in zo'n welvarend land als Nederland, waar de oudere generatie decennia heeft bijgedragen aan onze economie en maatschappij, zo respectloos wordt omgegaan met hun welverdiende pensioenen?" vraagt Krol retorisch. Deze gepassioneerde pleidooi is niet nieuw voor de politicus, die al jaren via platforms zoals pensioenvoldoen.nl strijdt voor een eerlijke indexatie van pensioenen.

  De kern van Krol's betoog gaat over het jarenlang niet indexeren van de pensioenen, wat volgens hem neerkomt op een grove onrechtvaardigheid. Dit vooral wanneer pensioenkassen bol staan van geld. Maar het diepere probleem, zo stelt Krol, is de manier waarop de overheid pensioenfondsen heeft gedwongen te rekenen met een absurd lage rekenrente. Deze 'kunstmatige' benadering heeft veel gepensioneerden gedupeerd die hun leven lang hebben gewerkt en bijgedragen aan de groei en welvaart van Nederland.

  Daarom heeft Belang van Nederland een oproep gelanceerd die velen als stoutmoedig zullen beschouwen: een directe verhoging van alle pensioenen met maar liefst 24 procent! Deze verhoging is niet uit de lucht gegrepen, maar is gebaseerd op de werkelijke rendementen van de pensioenfondsen.


  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten