Dit EU-rapport over flink minder voedsel en fors hogere prijzen werd na 8 maanden stilletjes gepubliceerd

Datum:
 • dinsdag 5 september 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • het vlaggenschip van de Green Deal van Frans Timmermans, ...

   


  Robin de Boer 5-9-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:56

  Een rapport van de interne studiedienst van de Europese Commissie over de Farm-to-Fork-strategie, het vlaggenschip van de Green Deal van Frans Timmermans, was in januari 2021 klaar, maar werd pas acht maanden later stilletjes gepubliceerd.

  Uit het onderzoek blijkt namelijk dat de strategie zal leiden tot een flinke verlaging van de voedselproductie in de EU en hogere prijzen, met als gevolg dat Europese burgers kwetsbaarder worden.

  Alle vormen van productie in Europa worden fors duurder voor de consument. Met bijna 45 procent hogere prijzen is varkensvlees de uitschieter.

  Voorgelogen

  “Bedankt, Timmermans,” zegt Agractie-voorman Bart Kemp.

  Vilt schreef dat er in de wandelgangen van het Europees Parlement gezegd werd dat vertrekkend EU-commissaris Frans Timmermans de resultaten van deze studie achterhield.

  “Als dat waar is, wordt de Europese burger voorgelogen door Timmermans,” zei Mark Wulfrancke, beleidsmedewerker van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS).

  Doodsteek

  ABS zei ook dat de Farm-to-Fork-strategie ‘de doodsteek wordt van de familiale landbouwer om de hoek’.

  EuroparlementariĆ«r Rob Roos wees er eerder op dat de Farm-to-Fork-strategie de transitie naar een ‘duurzaam’ voedselsysteem moet bespoedigen. Om die reden wil de Commissie dat Europeanen gedroogde insecten gaan eten.

  Hij vraagt zich af hoe het mogelijk is dat insecten sinds begin dit jaar kunnen worden toegevoegd aan ons voedsel, terwijl helemaal niet duidelijk is of dit wel veilig is.

  “Doe mij maar kip. Frans Timmermans mag mijn portie insecten wel hebben,” aldus Roos op X.


  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten