Zo kan het ook: deze minister moet 20 maanden brommen om mondkapjesdeal

Datum:
 • dinsdag 1 augustus 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  “Deze Kamer accepteert dat er miljoenen in de zakken zijn verdwenen. En de minister van VWS wist overal van,”


  Robin de Boer 1-8-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:31

  Onlangs vroeg Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) zorgminister Tamara van Ark of er naast Sywert van Lienden tussen de 1,4 miljard euro aan uitgaven nog meer cowboys zaten.

  Er kwamen drie shockerende rapporten naar de Tweede Kamer waaruit blijkt dat er inderdaad meer sjoemelaars zijn. “Er verdwenen uiteindelijk miljoenen in de zakken van deze profiteurs met medeweten van het ministerie van VWS,” zei Agema. Ze wilde er een debat over, maar dat werd geblokkeerd.

  “Deze Kamer accepteert dat er miljoenen in de zakken zijn verdwenen. En de minister van VWS wist overal van,” reageerde Agema.

  20 maanden brommen

  Het kan ook anders. De Curaçaose oud-minister van Volksgezondheid Jacintha Constancia moet zich vandaag melden bij de gevangenis. Ze heeft een celstraf van 20 maanden opgelegd gekregen in verband met een mondkapjesdeal. Haar ex-man kreeg dezelfde straf.

  Het tweetal heeft zich schuldig gemaakt aan fraude. De stichting Bureau Ziektenkostenverzekering (BZV), een overheidsinstantie, viel onder Constancia toen zij zorgminister was.

  De oud-minister schreef een bedrijf met een Chinese naam in bij de Kamer van Koophandel en maakte een factuur voor BZV voor de levering van mondkapjes die nooit op Curaçao zijn aangekomen. Haar ex-man nam na de betaling al het geld op.

  Constancia zegt onschuldig te zijn.

  Op Curaçao doen ze het

  “Een minister die de cel in gaat om een mondkapjesdeal! Op Curaçao doen ze het,” reageert Willem Engel. “Deze minister was Hugo en Sywert in één en dat ging te ver.”

  “Wel hypocriet, iedereen weet dat politici de staatskas hebben geplunderd met hun vriendjes. De logica is hier dan ook niet dat ze fout was, maar dat ze gepakt is,” vervolgt Engel.

  Hij hoopt dat ze – nu ze gepakt is – de instructies van Nederland en het World Economic Forum opschrijft in haar memoires.

  Volgens Engel is Sywert slechts het topje van de ijsberg en de zondebok. “In werkelijkheid hebben vele mensen binnen en rondom de overheid zich schandalig verrijkt ten koste van de burger.”

  NineForNews.nl  0 reacties :

  Een reactie posten