‘Wow, wat een verhaal’: zo wordt tekort aan water en elektriciteit bewust gecreëerd

Datum:
 • donderdag 10 augustus 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Sinds de negentiende en twintigste eeuw zijn er overal in Europa stuwdammen aangelegd.


  Robin de Boer 10-8-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:25

  Die worden nu in rap tempo afgebroken: in 2020 minstens 101 in 16 EU-landen, in 2021 239 in 17 EU-landen en vorig jaar 325 in 16 EU-landen. De afbraak gaat onverminderd verder.

  Als reden wordt ‘het verlies aan biodiversiteit’ genoemd. Het verwijderen van dammen moet leiden tot natuurherstel. Het afbreken van de stuwdammen zorgt er wel voor dat er veel water wegstroomt.

  “De EU schreeuwt moord en brand over global warming en een tekort aan water door extreme droogte, en dan gaan ze net nu in het kader van de SDG’s (Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, red.) en Agenda 2030, en uiteraard niet toevallig sinds 2020, alle dammen afbreken waardoor het water in de stuwmeren verloren gaat?” schrijft advocate Carine Knapen op X, het voormalige Twitter.

  Hoe gaan ze dat compenseren?

  “En wat met de elektriciteitsbevoorrading? De kerncentrales moeten sluiten, maar alles moet in een nabije toekomst wel op elektriciteit draaien met inbegrip van auto’s, bussen, trucks, de verwarming van woningen, enzovoorts,” vervolgt Knapen.

  Ze wijst erop dat veel van de afgebroken stuwdammen zich ter hoogte van meren bevonden die belangrijke krachtcentrales waren die heel de regio voorzagen van elektriciteit. “Ook dat is weggevallen. Wat nu? Hoe gaan ze dat compenseren?” vraagt de advocate.

  Deze waanzin brengt ons naar de afgrond

  Knapen: “Men kan bijna niet anders dan concluderen dat er bewust watertekorten gecreëerd worden en het risico op tekort aan elektriciteit evenzo bewust verergerd wordt.”

  Columnist en redacteur Yorien van den Hombergh reageert: “Wow, wat een verhaal. Stuwdammen afbreken vanwege perverse EU-prikkels in verband met ‘biodiversiteit’! Dit woord is de meest dodelijke vergissing van deze eeuw. Deze waanzin brengt ons naar de afgrond.”


  NineForNews.nl


  0 reacties :

  Een reactie posten