Windturbines op zee: Het grootste milieuschandaal van onze tijd

Datum:
 • donderdag 17 augustus 2023
 • in
 • Categorie:
 •  'Thrown to the Wind'


  17-8-2023


  Windturbines op zee: Het grootste milieuschandaal van onze tijd
  Het is typisch. Terwijl we hier in Nederland op allerlei manieren gepusht worden om 'groener' te leven, blijkt uit de Verenigde Staten dat onze oh zo geliefde windturbines op zee wel eens een ecologische nachtmerrie kunnen zijn. En dat allemaal dankzij een nieuwe documentaire, 'Thrown to the Wind', die pijnlijk duidelijk maakt dat onze welbedoelde pogingen om de planeet te redden niet zonder slachtoffers zijn bericht Indepen.

  Michael Schellenberger, een milieuactivist van het realistische soort en tevens kandidaat-gouverneur voor Californië, legt met deze documentaire een bom onder de windindustrie. Hij stelt zonder blikken of blozen dat windturbines in de Atlantische Oceaan aan de Amerikaanse oostkust niets minder dan 'het grootste milieuschandaal ter wereld' dreigen te worden. Zijn boodschap is glashelder: de windindustrie zet het voortbestaan van de Noordkaper, een zeldzame arctische walvissoort, zwaar onder druk.

  Die harde beschuldiging wordt ondersteund door keihard bewijs. De documentaire toont opnames van het heien van turbines in de zeebodem. Die klappen zijn niet alleen oorverdovend, maar ze zijn ook dodelijk voor het zeeleven. Dit is geen fringe theorie meer; sinds december 2022 zijn al zestig dode walvissen aangespoeld op de oostkust van de VS.

  Waarom horen we hier niets over in de mainstream media? Waar zijn de grootse krantenkoppen en de verontwaardigde tweets van milieuactivisten? Organisaties als Greenpeace, ooit opgericht als actiegroep tegen walvisjacht, blijven verbazingwekkend stil. Sterker nog, ze blijven de windindustrie promoten.

  Ook hier zouden we ons zorgen moeten maken. Want als windturbines zulke verwoestende gevolgen hebben voor het zeeleven aan de Amerikaanse oostkust, wie zegt dan dat onze Noordzee veilig is?

  Het meest bizarre is wellicht nog de openbaring dat de Amerikaanse overheid windturbinebouwers toestemming geeft om zeedieren te verstoren en zelfs te doden. Zolang ze maar binnen de door de overheid vastgestelde limieten blijven. Het is haast niet te geloven.

  Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.

  Deze onthulling is weer een pijnlijke reminder dat blinde ambitie voor een 'groenere' toekomst niet zonder gevolgen is. We moeten kritisch blijven kijken naar de zogenaamde oplossingen die ons worden voorgeschoteld. Want als we dat niet doen, zijn het de walvissen die de prijs betalen.

  DDS

  3 reacties :

  Dekker zei

  Ik roep/schrijf het al jaren, iedere duiker kan u vertellen dat die windturbines een hels kabaal onder water veroorzaken(cavitatie). Ook in de Noordzee komt stranding en verdwalen van zeezoogdieren steeds vaker voor. De proef met mossel- en oesterbanken op de Noordzee bij de windmolens is faliekant mislukt. Ook vissen mijden die dingen, ook op het IJsselmeer. Bovendien zijn de wieken van die dingen niet recyclebaar en moeten begraven worden en zo zijn er nog een hele rits nadelen te benoemen.
  En als klap op de vuurpijl: de windturbines kunnen draaien of stilstaan, de gas-, olie, hout en kolen gestookte ENERGIE CENTRALES draaien gewoon door, dus we worden genaaid waar we bijstaan. Bovendien gebruiken die dingen 800ltr. (smeer)olie per jaar, groen he?????

  Anoniem zei

  Olieverbruik windmolens: https://www.denhartogbv.com/branche/industrie/energiesector/windturbine-mobil-shc-gear-320-wt/

  Anoniem zei

  Dus met die nieuwe olie gebruiken we 'nog maar' 130 000 000 liter olie voor die groene, sustainable solutions? To save the planet.

  Een reactie posten