Omtzigt stemde tegen deze moties: ‘Toch wel zorgwekkend’

Datum:
 • dinsdag 22 augustus 2023
 • in
 • Categorie:
 •  “Ik ga me toch steeds meer afvragen of ‘die functie elders’ niet gewoon een mooi stukje toneel is geweest.   Robin de Boer 22-8-2023

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:20

  Pieter Omtzigt doet met zijn eigen partij Nieuw Sociaal Contract mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Hij zet daarmee het politieke speelveld op zijn kop, maar mensen maken zich zorgen over zijn stemgedrag.

  Omtzigt stemde bijvoorbeeld tegen een motie van de PVV die de regering verzoekt de extra 60 miljard euro voor klimaat en stikstof te besteden aan betaalbare boodschappen, benzine, energie, zorg, veiligheid en koopkracht.

  Dat terwijl ‘bestaanszekerheid’ één van de speerpunten is van zijn nieuwe partij.

  World Economic Forum

  Daarnaast stemde Omtzigt tegen een motie van Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) over het verbreken van alle banden met het World Economic Forum.

  Dat terwijl ‘verstandige internationale samenwerking’ een kernpunt van Nieuw Sociaal Contract is.

  Oekraïne

  Verder stemde het Kamerlid tegen een motie van FVD-voorman Baudet die de regering verzoekt om Nederlandse dienstplichtigen nooit uit te zenden naar Oekraïne. “Omtzigt wil onze mannen, vaders en zonen uitzenden naar Oekraïne om als kanonnenvoer afgeslacht te worden,” zegt voormalig Tweede Kamerlid Gabriëlle Popken.

  “Ik ga me toch steeds meer afvragen of ‘die functie elders’ niet gewoon een mooi stukje toneel is geweest. Door zijn stemgedrag in combinatie met zijn plannen en het uitsluiten van PVV en FVD riekt Pieter toch echt naar controlled opposition,” voegt ze toe.

  Toch wel zorgwekkend

  Tijdens corona stemde Omtzigt tegen een motie van Wilders en Van Haga die het kabinet verzocht geen coronapas verplicht te stellen in de buitenlucht. Hij nam niet deel aan de stemming over een motie van Kamerlid Van Houwelingen over geen boetes of opsluiting voor ongevaccineerden.

  “Blijkbaar wilde Omtzigt de coronapas verplichten in de buitenlucht en onthield hij zich in een stemming over eventuele boetes of opsluiting van ongevaccineerden,” reageert de Vlaamse huisarts Frank Peeters.

  Wetenschapper Ferdinand Meeus zegt hierover: “Het stemgedrag van Omtzigt is toch wel zorgwekkend.”

  NineForNews.nl
  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten