Nieuw Sociaal Contract in trek: ruim 1000 aanmeldingen kandidaat-Kamerleden partij Omtzigt

Datum:
 • donderdag 31 augustus 2023
 • in
 • Categorie:
 •  De nieuwe partij van Pieter Omtzigt, Nieuw Sociaal Contract, is in trek.   Nieuw Sociaal Contract in trek: ruim 1000 aanmeldingen kandidaat-Kamerleden partij Omtzigt

  BART REIJMERINK 31-8-2023

  De partij wordt al gepeild als de grootste partij van het land en de aanmeldingen voor de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen stromen binnen. De Volkskrant meldt dat er al ruim 1.000 aanmeldingen zijn binnengekomen. 

  Nieuw Sociaal Contract wordt volgens de meest actuele peiling van De Hond direct de grootste partij van Nederland en haalt 29 zetels. Dat gaat vooral ten koste van BBB, dat maar liefst zeven zetels inlevert ten opzichte van de peiling die vorige week gehouden werd. Daarmee komt de partij van Caroline van der Plas uit op veertien zetels, wat nog steeds een uitstekende prestatie is. 

  Tot maandagavond hadden kandidaten de mogelijkheid om zich aan te melden voor een mogelijke plek op de lijst van Omtzigt. De partij gaat vier rondes aan selectie doen om zo de best mogelijke lijst te kunnen vormen.

  "Het allerbelangrijkste is dat we niet over één nacht ijs gaan, we willen dit zorgvuldig doen", aldus een partijwoordvoerder. Begin oktober zal Omtzigt de volledige lijst van Nieuw Sociaal Contract bekendmaken.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten