Mogelijk sancties na publiceren kijkcijfers: 'Het moet geheim blijven dat niemand naar NPO66 kijkt'

Datum:
 • donderdag 31 augustus 2023
 • in
 • Categorie:
 • 'Tot elke prijs moet geheim blijven dat niemand meer naar NPO66 kijkt.'
  Mogelijk sancties na publiceren kijkcijfers: 'Het moet geheim blijven dat niemand naar NPO66 kijkt'


  Redactie 31-8-2023


   Kijkcijferexpert Tina Nijkamp zal stoppen met het publiceren van de dagelijkse kijkcijfers, dit omdat ze mogelijk sancties ontvangt als ze de cijfers wel direct publiceert. Volgens PVV-Kamerlid Martin Bosma wil men hiermee bewerkstelligen dat niemand doorheeft dat de kijkcijfers bij de NPO tanende zijn.

  Door enkele veranderingen in het reglement worden, bijvoorbeeld, op dinsdag niet meer de kijkcijfers van maandag gepubliceerd. De kijkcijfers worden nu bewust met een weekvertraging gepubliceerd. Normaliter publiceerde Tina Nijkamp dagelijks de meest actuele cijfers, maar dit mag dus niet meer. 

  Vandaag Inside sprak met de directeur van NMO, die over de kijkcijfers gaat. Die organisatie laat het volgende weten. "We hebben gezamenlijk een aantal spelregels voor dit nieuwe systeem afgesproken", aldus Sonius. "Het is wel de bedoeling dat alle partijen zich daaraan houden. Het bestuur moet echter bepalen of er een sanctie volgt en zo ja, welke sanctie. Deze situatie is nieuw voor ons."

  Martin Bosma schrijft naar aanleiding hiervan het volgende: 'Tot elke prijs moet geheim blijven dat niemand meer naar NPO66 kijkt.'

  0 reacties :

  Een reactie posten