Hoekstra vertrekt uit Den Haag en volgt Timmermans op in Europa: "Het is een schande"

Datum:
 • vrijdag 25 augustus 2023
 • in
 • Categorie:
 •  Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra volgt waarschijnlijk Frans Timmermans op als Eurocommissaris.


  25-8-2023


  Het demissionaire kabinet maakt de voordracht vandaag officieel. Dat werd dinsdag gemeld door tal van media. Johan Derksen noemde het donderdagavond in de talkshow Vandaag Inside een schande dat Hoekstra wordt voorgedragen: "Hij heeft een totale wanprestatie geleverd. Wat kan hij voor ons betekenen daar?" 

  Frans Timmermans diende deze week zijn ontslag in als Nederlandse Eurocommissaris. Hij gaat namens de combinatie GroenLinks/PvdA de komende maanden campagne voeren voor de Tweede Kamer en wil het liefst premier worden. Timmermans wordt de komende maanden overigens nog wel betaald vanuit Europa dankzij een riante wachtgeldregeling. Het is zelfs mogelijk dat hij zijn loon daarna nog aangevuld wordt door de wachtgeldregeling. 

  Hoekstra gaat Timmermans dus vervangen als Eurocommissaris. Volgens demissionair premier Mark Rutte is Hoekstra daarvoor de juiste persoon. “Ik denk dat hij een goede kandidaat is”, stelde hij desgevraagd tegenover de NOS. “Ik heb daar de afgelopen dagen intensief over geconsulteerd binnen het kabinet en in Brussel en dit was mijn conclusie. 

  Wie Hoekstra gaat opvolgen als vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken is nog niet bekend, zo stelt Rutte desgevraagd. “Het ligt voor de hand dat Hoekstra’s positie snel wordt vervuld en dat iemand van het CDA vicepremier wordt. Het gaat even tijd kosten.”

  Het nieuws werd donderdagavond ook besproken in de talkshow Vandaag Inside. Johan Derksen stelde dat andere kandidaten zoals Diederik Samson veel geschikter zijn voor deze functie. "Wopke heeft een totale wanprestatie geleverd en op geen enkel gebied gescoord. Als hij praat, maakt hij geluid maar hij zegt nooit wat. Wat kan hij voor ons betekenen daar? Het is een soort beloning vind ik. Maar het blijft schandelijk. Het is een schande." 

  NieuwRechts

  0 reacties :

  Een reactie posten