- Frits Bosch - Nederland staat voor een breekpunt. ‘O Nederland, let op uw saeck’!

Datum:
 • donderdag 3 augustus 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 •  We gaan leven in een autocratie waar de leugen en de dwang regeert. 


  - Frits Bosch  3-8-2023   Nederland staat voor een breekpunt. ‘O Nederland, let op uw 

   O Nederland, let op uw saeck’ is een Nederlands patriottisch lied naar aanleiding van de strijd tegen dictatoriaal Spanje, 1576. Er is nu niet langer een strijd gaande tegen een vreemde mogendheid. Het is nu veel ernstiger: het is tegenwoordig een strijd binnen ons eigen volk. Nederland staat voor een breekpunt, let op uw saeck!

  Waarom staan we naar mijn mening voor een kantelpunt? Na alle jaren van links en links-liberaal beleid hebben we gezien waar het op uitdraait. Er zijn weinig Nederlanders te vinden die zich verheugen in het resultaat. Op vrijwel alle fronten is het een puinhoop, een drieste achteruitgang. Geen wonder dat burgers geen vertrouwen hebben in onze democratie, onze politici, onze rechtsstaat. Willen we meer hiervan? Dan moeten we links stemmen of links-liberaal. Frans Timmermans zal de turbo zetten op immigratie en klimaat. De dwang die we nu al ondervinden op die dossiers zal alleenmaar erger worden. De Koninklijke Academie van Wetenschappen, KNAW, schrijft in haar recente rapport ‘Planetary Health’ dat onze planeet enkel gezond kan worden met ontgroeien, dus geen economische groei meer, beperking van productie, investeren en consumptie. Dat betekent dwangmatig de groei op nul zetten: werkloosheid gaat dan naar een hoogtepunt. De KNAW staat een totalitaire staat voor naar het centraal geleide model van de Sovjet Unie. Klimaatpaus Frans Timmermans zal dit ongetwijfeld een interessante gedachte vinden. Meer immigratie betekent meer dwang van plaatsing en meer dwang van inclusie en meer dwang van uitsluiting via identitypolitics. Onze universiteiten zijn al corrupt, dat zal enkel erger worden. Klaus Schwab, de levensgevaarlijke voorzitter van World Economic Forum, staat te juichen, totalitair Europa komt in zicht!

  Lees ook

  Bedenk dat het westerse experiment van universele rechten van de mens, vrijheid van meningsuiting, liberale arbeidsmarkt, trias politica, rechtsstaat, democratie, door de meerheid van de mensheid op aarde niet gedeeld wordt. De meerderheid van de mensheid leeft in enigerlei vorm van totalitaire staat. Komt dat doordat ze onder de knoet worden gehouden door een dictator? Ja, maar 99,99% van de onderdanen laten dat toe of ondersteunen dat. Het zijn dus de burgers die de totalitaire staat mogelijk maken. Zij zijn de schuldigen. En velen die het ontvluchten komen naar ons toe, maar verachten onze staatsvorm en liberale maatschappij. Ze induceren hier onvrijheid naast verarming van de samenleving. Ze vormen totalitarisme in onze getto’s.

  We zien dat in Nederland, kamerbreed, burgers bereid zijn totalitarisme van links te ondersteunen. Ze trappen er weer in. Ze zijn schuldig! Maar weet wel dat het westerse experiment dan ten einde loopt. We gaan leven in een autocratie waar de leugen en de dwang regeert. Zal het zo’n vaart niet lopen? Toch wel. We staan op een breekpunt. ‘O Nederland, let op uw saeck’!

  Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.


  - Frits Bosch - Nederland staat voor een breekpunt. ‘O Nederland, let op uw saeck’!
  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten