Ex-minister van Volksgezondheid op Curaçao veroordeeld tot 20 maanden gevangenisstraf na mondkapjesfraude

Datum:
 • donderdag 3 augustus 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Voormalig minister van Volksgezondheid op Curaçao, Jacinta Constancia, is dinsdag gearresteerd en heeft zich bij de SDKK-gevangenis in Willemstad gemeld om een celstraf van twintig maanden uit te zitten.


  3-8-2023


  Ze werd schuldig bevonden aan fraude in verband met mondkapjes en haar veroordeling is nu definitief.

  Constancia, die van 2010 tot 2012 minister was in het kabinet van premier Gerrit Schotte, was betrokken bij een mondkapjeszaak die speelde bij het Bureau Ziektekostenverzekering (BZV), een overheidsinstelling die onder haar verantwoordelijkheid viel. Ze registreerde later een bedrijf met een Chinese naam bij de Kamer van Koophandel op Curaçao en diende een offerte in voor de levering van gezichtsmaskers aan BZV. De factuur bedroeg een buitensporig hoog bedrag, maar Constancia heeft ervoor gezorgd dat BZV de offerte accepteerde en de rekening betaalde.

  Na onderzoek bleek dat een kennis van Constancia's ex-partner, Anbertus Scoop, het hoofd was van het Chinese bedrijf. Zodra de betaling was ontvangen, heeft Scoop het geld meteen opgenomen. Echter, de 40.000 mondkapjes zijn nooit op Curaçao aangekomen en er bleek dat BZV niet de juiste procedures had gevolgd.

  Constancia heeft altijd haar onschuld staande gehouden en benadrukte dat ze gedurende negen jaar alles heeft gedaan om dit juridisch aan te vechten. Ze beweert dat ze geen geld heeft verduisterd en zich niet schuldig heeft gemaakt aan fraude of witwassen. Ze gelooft dat ze om onbekende "complicaties" is veroordeeld. De media heeft haar imago als vrouw, mens en politicus beschadigd, volgens Constancia, die naar eigen zeggen vijf straffen heeft opgelegd gekregen. Naast de gevangenisstraf moet ze ook een bedrag van 365.000 gulden betalen.

  Het is niet de eerste keer dat Constancia in het nieuws is gekomen. In 2017 sloeg ze collega-parlementariër Giselle McWilliam tijdens een vergadering, wat leidde tot arrestatie. Ze mocht haar zetel in het parlement behouden na het aanbieden van excuses aan McWilliam en het volk van Curaçao.

  Het is opvallend en enigszins amusant dat er nu op Curaçao een vergelijkbare situatie is ontstaan, waarbij een Minister van Volksgezondheid betrokken is bij schimmige mondkapdealtjes. Desalniettemin verdient Curaçao lof voor het krachtige optreden en het achter de tralies plaatsen van de betrokken dame, Jacinta Constancia, vanwege haar rol in de mondkapjesfraude. Opmerkelijk is het contrast met Nederland, waar soortgelijke acties vaak ongestraft blijven.

  Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.

  DDS

  1 reacties :

  Dekker zei

  We dachten altijd dat landen zoals Curaçao bananenrepublieken zijn, maar wat te denken van een land als Nederland waar vele miljarden zijn verdwenen waarvan niemand weet waar ze gebleven zijn. Hugo de Jonge en Siewert v.d.Linden zijn zeker voor een deel verantwoordelijk voor de verdwenen miljarden, maar komen er gewoon mee weg. Hoe moeten we Nederland kwalificeren als er ongestraft miljarden kunnen verdwijnen in de zakken van politici en hun vrienden? Oekraïne staat bekend als het meest corrupte land ter wereld, Nederland heeft bewezen niet minder corrupt te zijn als Oekraïne, immers de daders lopen gewoon vrij rond en hun bankrekening in Zwitserland zal immens zijn.

  Een reactie posten