Dankzij miljarden uit het “waardewesten”? Recordverkoop van luxe auto´s in de Oekraïne

Datum:
 • maandag 14 augustus 2023
 • in
 • Categorie:
 •  van de miljarden, die van het “waardenwesten” naar het oorlogsland stromen, komt waarschijnlijk veel in de zakken van de sowieso rijke oligarchen terecht.
  Dankzij miljarden uit het “waardewesten”? Recordverkoop van luxe auto´s in de Oekraïne

  (Vertaling: E.J. Bron)

  De verwoestende oorlog in de Oekraïne zal waarschijnlijk de welgestelde laag van het land nauwelijks betreffen of er zelfs negatieve gevolgen voor hebben. Daar passen ook de actuele verkoopcijfers van auto´s in de Oekraïne van dit jaar bij. Want van de miljarden, die van het “waardenwesten” naar het oorlogsland stromen, komt waarschijnlijk veel in de zakken van de sowieso rijke oligarchen terecht.

  Stijgende afzet voor Porsche, Land Rover en Co.

  Waarschijnlijk zal de afzet van luxe automerken dit jaar een nieuw record bereiken. In het eerste halfjaar werden er al meer auto´s uit het luxe segment verkocht dan in de afgelopen jaren, en dat ondanks (of juist vanwege) oorlogstoestanden in de Oekraïne.

  In vergelijking met juli 2022 stegen volgens “UkrAutoprom” de autoverkopen in een jaar met 45%. De eerder in het luxe segment ondergebrachte automerken BMW (+ 107%), Mercedes (+ 11,7%), Audi (+ 19,1%), Porsche (+ 103%) en Land Rover (+ 314,3%!) konden daarbij hun afzet erom verhogen.

  Ook bij andere luxe auto´s is er waarschijnlijk sprake van deze trend, hoewel hiervan moeilijker officiële statistieken te vinden zijn. Bentley Kiev, het enige officiële verkooppunt van Bentley Motors in de Oekraïne, anticipeerde voor 2021 63 verkopen in de Oekraïne, terwijl er in het jaar 2020 “slechts” 37 auto´s verkocht konden worden.

  De Italiaanse autoproducenten Ferrari en Lamborghini hebben pas enkele maanden geleden besloten om te stoppen met de productie van auto´s voor de Russische markt en in plaats daarvan geld aan de Oekraïne te schenken.

  Bron:
  unser-mitteleuropa.com

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  1 reacties :

  Dekker zei

  Volgens Regering en Media is het hele land in oorlog met Rusland en worden we gedwongen door Kaag het land te voorzien van miljarden Euro's. Vreemd is het dan wel dat de elite in Oekraïne zich bewusteloos kan kopen aan peperdure huizen en auto's, of zouden we op grote schaal belazerd worden door Regering en Media?

  Een reactie posten