Pepijn van Houwelingen ontdekt: 'De Balie krijgt jaarlijks tonnen subsidie van het rijk'

Datum:
 • donderdag 13 juli 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Debatcentrum De Balie ligt de afgelopen tijd onder vuur. Het valt namelijk op dat de baas van het centrum, Yoeri Albrecht, steeds vaker hatelijkheden uit jegens mensen die ingaat tegen het door de overheid gepushte narratief.


  Michael van der Galien 12-7-2023


  Daarnaast kwam hij onlangs met een actie om een kapotgeschoten Russische tank naar Amsterdam te halen. Een smakeloze actie.

  Veel mensen vroegen zich af waarom Albrecht en De Balie dit soort gedrag vertonen. In het verleden was De Balie immers een soort van neutraal centrum, wat het alleen maar populairder maakte. Mensen van alle kanten van het politieke spectrum hadden er waardering voor.

  Nou, Pepijn van Houwelingen denkt te weten waardoor De Balie en Albrecht beïnvloed worden. Hij heeft namelijk ontdekt dat De Balie jaarlijks "tonnen subsidie van het rijk" krijgt:

  Enige tijd geleden stelde Van Houwelingen enkele vragen over De Balie omdat hij het gedrag van Albrecht zo raar vond. Op sommige vragen heeft hij nu antwoord gekregen. Met name zijn tweede vraag over subsidies is belangwekkend.

  "In 2021 en 2022 heeft De Balie in het kader van de BIS een subsidie ontvangen ter hoogte van respectievelijk €269.173 en €279.634," aldus het antwoord op zijn vragen. "Daarnaast heeft De Balie in 2021 en 2022 driemaal ondersteuning ontvangen in het kader van de steunpakketten voor de culturele sector tijdens de coronapandemie ter hoogte van respectievelijk €868.800, €339.500 en €621.000."

  Over dat laatste gaan niet veel mensen zeuren. Heel veel bedrijven hebben immers enige vorm van 'steun' gekregen in die tijd - steun die alleen maar noodzakelijk was omdat de staat zelf voor een belachelijke lockdown zorgde die de inkomsten van die bedrijven tot het nul punt verlaagden. Als die steun er niet was geweest was die actie nog crimineler dan het al was.

  Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.

  Maar wat die BIS betreft, tja, daar is wel kritiek op. Zoals Jan Bennink zegt: "Goh Yoeri Albrecht, je bent dus gewoon een geheel onbevooroordeelde vrije konijnenvogel, maar wel in dienst van het rijk. Zeg dat dan! Dan begrijpen mensen je vreemde gedrag ook beter."


  DDS
  0 reacties :

  Een reactie posten