Kijken: Parlementslid doorprikt 3 mythes over de NAVO

Datum:
 • donderdag 13 juli 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Wie lid is van de NAVO verliest zijn democratische soevereiniteit.


  Robin de Boer 13-7-2023

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:35

  Het Duitse parlementslid Sevim Dagdelen (Die Linke) doorprikte woensdag in de Duitse Bondsdag drie mythes over de NAVO. De leiders van de 31 NAVO-landen waren op dat moment bijeen in het Litouwse Vilnius, op de stoep van Rusland en bondgenoot Wit-Rusland.

  De eerste mythe die Dagdelen noemde: de NAVO is een defensieve alliantie. “Was het niet de NAVO die in strijd met het internationaal recht een oorlog begon tegen Joegoslavië en daarbij burgers, tv-stations en de Chinese ambassade bombardeerde?” vroeg ze.

  “Was het niet de NAVO die 20 jaar lang oorlog voerde in Afghanistan, met honderdduizenden burgerdoden en oorlogsmisdaden tot gevolg?” voegde het parlementslid toe. “Noem je dit defensief?”

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Regelrechte leugen

  De tweede mythe: de NAVO is een bondgenootschap van democratieën. “Dat is historisch gezien een regelrechte leugen,” benadrukte Dagdelen.

  Ze noemde als voorbeeld Portugal, haar fascistische Salazar-regime en brute koloniale oorlogen in Afrika. De illegale oorlogen van de Verenigde Staten en hun bondgenoten hebben alleen al de afgelopen 20 jaar 4,5 miljoen slachtoffers gemaakt. “Is dit hoe democratie eruitziet?”

  De derde mythe: de NAVO beschermt mensenrechten. Ondertussen worden gevangenen in Guantanamo nog altijd gemarteld en hangt journalist Julian Assange in de VS een gevangenisstraf van 175 jaar boven het hoofd omdat hij oorlogsmisdaden van dit NAVO-lid aan het licht bracht.

  Dat is toch schandalig

  De waarheid is simpel: NAVO-leden maken deel uit van een oorlogsalliantie die gericht is op expansie en die het internationaal recht en mensenrechten met voeten treedt, zei Dagdelen, terwijl er vanuit de Bondsdag applaus opsteeg.

  Wie lid is van de NAVO verliest zijn democratische soevereiniteit. En wie lid is van de NAVO moet bloeden. Eén op de vijf Duitse kinderen leeft in armoede, terwijl het defensiebudget groeit en groeit. “Dat is toch schandalig.”

  Het is hoog tijd dat we dit moordzuchtige militaire bondgenootschap opheffen en na 78 jaar is het ook tijd dat de VS eindelijk hun troepen, inclusief nucleaire wapens, terugtrekken uit Duitsland, besloot het parlementslid.


  NineForNews.nl  0 reacties :

  Een reactie posten