Parlementaire corona-enquête mogelijk toch voortgezet dankzij FVD: ‘Mooi resultaat’

Datum:
 • dinsdag 11 juli 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • ....de Eerste Kamer de enquête ondersteunt...


   Robin de Boer 11-7-2023


  00:00 / 01:44

  FVD-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Johan Dessing heeft dinsdag in het wekelijkse fractievoorzittersoverleg de aandacht gevraagd voor het stilleggen van de enquêtecommissie die de coronamaatregelen zou gaan onderzoeken.

  De corona-enquête is in eerste instantie uitgesteld omdat onvoldoende fracties in de Tweede Kamer bereid waren mankracht te leveren voor de enquête.

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  Voorwaar een mooi resultaat

  Dessing heeft daarom namens FVD geopperd dat de Eerste Kamer de enquête ondersteunt zodat de waarheidsvinding over de covidperiode niet onnodig lang wordt uitgesteld.

  Het resultaat is nu dat er een ambtelijke toets wordt gedaan om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn de enquête alsnog vanuit de Eerste Kamer of in combinatie met de Tweede Kamer voort te zetten, aldus Dessing.

  “Hopelijk wordt dankzij Forum voor Democratie waarheidsvinding over de covidperiode alsnog uitgevoerd. Voorwaar een mooi resultaat.”

  Pas in 2025

  In de Tweede Kamer wilden alleen de PVV, FVD, Van Haga en de fractie-Den Haan Kamerleden afvaardigen. Diverse partijen, waaronder VVD en CDA, meldden zich af voor deelname.

  Er was onvrede vanwege de deelname van FVD en Van Haga. In het oorspronkelijke onderzoeksvoorstel van de commissie die de enquête voorbereidt, stond onder meer dat hoofdrolspelers als Mark Rutte en oud-coronaminister Hugo de Jonge pas in 2025 worden verhoord.


  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten