#1288: Over de rekenkamer en het algemeen belang | Gesprek met Arno Visser

Datum:
 • dinsdag 11 juli 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Arno Visser is voormalig kamerlid, wethouder, president van de Algemene Rekenkamer en sinds maart 2023 voorzitter van Bouwend Nederland.
  11-7-2023


  Arno Visser is voormalig kamerlid, wethouder, president van de Algemene Rekenkamer en sinds maart 2023 voorzitter van Bouwend Nederland. Ook schrijft hij regelmatig opiniestukken voor Elsevier Weekblad. Hoewel hij president is geweest van de rekenkamer, staart hij zich niet blind op getallen. Zo heeft hij literatuurwetenschappen gestudeerd en is zijn devies dat een rapport dezelfde functie heeft als een schilderij of roman. De historische achtergrond van de rekenkamer ontgaat hem ook niet.

  📺 Kijk reclamevrij op petje af https://petjeaf.com/denieuwewereld/posts -- BESTEL ADS NIEUWE BOEK: DE GEZAGSCRISIS https://www.boomfilosofie.nl/product/... -- Lid worden van ons Patronaat? Meld je hier aan! https://petjeaf.com/denieuwewereld In deze video leggen we uit hoe jij je kunt abonneren:    • Welkom bij het DN...   -- 0:00 Introductie: korte biografie van Arno Visser 6:36 De rekenkamer in het huis van Thorbecke: geschiedenis en functie 18:57 Ontzuiling en de behoefte aan systeemveranderingen 27:40 Het ultieme politieke debat: Wat is het algemeen belang? 37:07 Terug naar de architectuur van onze democratie: het recht op informatie en de poreuze overheid 42:56 Arno Vissers vertrek bij de rekenkamer en belasting als beleidsinstrument 49:50 Hebben we binnen het huis van Thorbecke een restaurateur of een projectontwikkelaar nodig? 54:59 Immigratie en woningbouw -- Bronnen en links bij deze uitzending: Bekijk hier het gesprek dat Ad Verbrugge in 2011 had met Saskia Stuiveling:    • Filosofie op de Z...   Bekijk hier het gesprek met Adri Duivesteijn:    • #1028: Overheid s...   -- De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk, Marlies Dekkers en Willem de Witte. De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland. Wil je ons éénmalig steunen? Dat kan hier: https://www.whydonate.nl/donate/denie... Je kunt ook direct een bedrag overmaken op het volgende rekening nummer: NL61 RABO 0357 5828 61 t.n.v. Stichting De Nieuwe Wereld Onze website: https://denieuwewereld.tv/  

  DNW heeft ook een Substack. Meld je hier aan: https://denieuwewereld.substack.com/ 


  De Nieuwe Wereld  0 reacties :

  Een reactie posten