Omtzigt sluit deur voor BBB-overstap

Datum:
 • donderdag 13 juli 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Gaat onafhankelijk Kamerlid Pieter Omtzigt zich aansluiten bij BBB?  BART REIJMERINK 13-7-2023


  De vraag doet zich al langer de ronde, maar er lijkt nu een definitief antwoord te zijn gekomen op deze vraag. "Pieter peinst er niet over om bij de BBB te gaan", aldus een persoonlijk woordvoerder van Omtzigt tegen NRC

  De BoerBurgerBeweging is zich aan het opmaken voor een nieuwe campagnestrijd, de partij hoopt net als bij de afgelopen Provinciale Statenverkiezingen de strijd te winnen. De partij is achter de schermen hard bezig met het opzetten van een grote Kamerlijst.

  Caroline van der Plas en haar partij de BoerBurgerBeweging (BBB) zijn klaar voor de aankomende verkiezingen, aldus Henk Vermeer, campagnechef bij de partij. Bij Op1 vertelt Vermeer dat zijn partij achter de schermen al de nodige voorbereidingen trof voor de campagne. Ook is BBB al hard bezig met een lijst op te stellen van 60 tot 80 kandidaten.

  De BBB gaat zich hard inzetten om net als de Provinciale Statenverkiezingen ook de landelijke verkiezingen te winnen. Bij Op1 vertelt BBB-campagneleider dat BBB klaar is voor de verkiezingen. "Wij denken van wel", stelt Vermeer op een vraag van Op1-presentator Sven Kockelmann. 

  "We hebben gistermiddag overleg gehad met het bestuur, de laatste planning uitgezet en we denken dat het lukt. Half november dat is nog een hele poos."

  BBB moet alleen nog nadenken over de vraag wie hun premierskandidaat gaat worden. Van der Plas is de onbetwiste leider van de partij, maar ziet zichzelf niet als geschikt voor de rol als minister-president. Volgens Vermeer is BBB hard opzoek naar een mooie kandidaat, daarnaast heeft de partij ook al meerdere mensen op het oog voor eventuele ministerfuncties. 

  BBB probeert al langer Pieter Omtzigt te polsen voor hun partij. BBB zou Omtzigt graag met open armen verwelkomen. Van der Plas vertelt aan NRC dat er binnenkort zelfs een gesprek zou plaatsvinden, maar volgens een medewerker van Omtzigt is een overstap uitgesloten. "Pieter peinst er niet over om bij de BBB te gaan."

  NieuwRechts

  2 reacties :

  Anoniem zei

  BBB gaat zich hard inzetten om de verkiezingen te winnen, enkele maanden geleden beloofden ze nog dat ze zich hard zullen inzetten voor de boeren.

  zo zie je maar weer, andere doelen...

  Anoniem zei

  Zowel Omtzigt als BBB hebben bijna alle moties met het kartel meegestemd dus denk daaraan als u in de stembus staat. het is hetzelfde laken een pak en van die schijnheilen hebben we er al genoeg.

  Een reactie posten