Nobelprijswinnaar noemt klimaatcrisis een 'gevaarlijke corruptie van de wetenschap'

Datum:
 • zondag 30 juli 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Dr. John Clauser, medewinnaar van de Nobelprijs voor natuurkunde 2022, heeft kritiek op wat hij misleidende klimaatwetenschap noemt. 'Een gevaarlijke corruptie van de wetenschap die de wereldeconomie en het welzijn van miljarden mensen bedreigt’, noemt Clauser het. 


   SERRE VERWEIJ 30-7-2023


  Clauser zegt dat klimaat 'pseudowetenschap' gebruikt wordt als zondebok voor niet-gerelateerde problemen in de samenleving. Clauser heeft tegen president Biden gezegd dat hij het oneens is met zijn klimaatbeleid. 

  Clauser heeft kritiek op de beslissing een Nobelprijs toe te kennen in 2021 voor het ontwikkelen van computermodellen die klimaatverandering moeten voorspellen. "Naar mijn mening is er geen echte klimaatcrisis. Er is echter een zeer reëel probleem met het bieden van een behoorlijke levensstandaard aan ’s werelds grootste bevolking en een daarmee samenhangende energiecrisis. Dat laatste wordt onnodig verergerd door wat naar mijn mening onjuiste klimaatwetenschap is", zegt Clauser. 

  Clauser heeft zijn eigen modellen over klimaatverandering ontwikkeld. Volgens CO2learningcentre zou Clauser zijn model delen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), maar is zijn presentatie op het laatste moment afgelast. 

  Clauser is niet de enige Nobelprijswinnaar die kritiek heeft op het 'verhaal' over de 'klimaatcrisis'. Nobelprijswinnaar professor Ivar Giaever deelt Clauser's mening. Giaever zegt dat de standaard klimaatmodellen “in het geheel niet plausibel zijn als instrumenten voor mondiaal beleid”. Giaever tekende ook de World Climate Declaration. De verklaring is ondertekend door 1500 wetenschappers en deskundigen en zegt ook 'Er is geen klimaatcrisis.'

  NieuwRechts

   
  0 reacties :

  Een reactie posten