Mona Keijzer over ’toneelspel’ Rutte: ‘Het is eigenlijk niet te geloven’

Datum:
 • vrijdag 7 juli 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Vlieg er niet in, mensen  Robin de Boer 7-6-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:49

  Premier Rutte wilde afgelopen nacht niet uitweiden over het kabinetsoverleg of ingaan op mogelijke stappen die zijn gezet. Na de ministerraad zal een deel van het kabinet verder praten over een pakket maatregelen om grip te krijgen op de instroom van asielzoekers.

  Rutte heeft de deadline van zijn eigen fractie om voor het zomerreces een pakket maatregelen op tafel te hebben, niet gehaald. “We zijn hard bezig,” beweerde hij.

  De premier dreigde het kabinet te laten vallen als de andere coalitiepartijen niet akkoord gaan met maatregelen om de instroom te beteugelen.

  Toneelstuk

  Veel mensen trappen er niet in. “Het is heel erg aanlokkelijk om in dit spelletje, toneelstuk mee te gaan, maar het is eigenlijk niet te geloven dat we hier nu staan, zo vlak voor de zomervakantie,” zei voormalig CDA-staatssecretaris Mona Keijzer in Op1.

  Ze wees erop dat dit al jaren speelt. “Al jaren verdrinken er mensen op de Middellandse Zee. Al jaren zien we dat asielzoekerscentra vollopen. Nu zitten we vlak voor de vakantie en gaat Rutte stoer doen.”

  Wat hier volgens haar had moeten gebeuren: Rutte had zijn positie in Brussel jaren geleden al moeten gebruiken om iets te doen aan die kerstboom van wet- en regelgeving die hier staat, waardoor het zo aanlokkelijk is om in een bootje te stappen, waardoor het zo aanlokkelijk is om door te lopen naar Nederland.

  Vlieg er niet in, mensen

  Rutte eist onder meer een beperking van het aantal kinderen dat uit oorlogsgebied naar Nederland komt. “Vlieg er niet in, mensen!” waarschuwt Kees Vlaardingerbroek. “Klein maatregeltje hier, kleine beperking daar. Alles voor de bühne. Uiteindelijk gaat de massa-immigratie naar Nederland gewoon door, aangejaagd door Rutte en zijn VVD. Veel geschreeuw, weinig wol. Is al vele jaren zo immers.”

  Hoogleraar Ewald Engelen zegt: “Typisch Rutte om een kabinet te laten vallen op een opgepompt onzin-onderwerp dat hem rechts kudo’s oplevert en hem in staat stelt links om de oren te slaan met hun onbegrip van de zorgen van de gewone Nederlander.”

  Ermee wegkomen

  “Terwijl die gewone Nederlander niet inziet dat niet de asielzoeker zijn vijand is, maar de CEO van de Nederlandse multinational en zijn organische intellectuelen in de politiek, media en academie,” aldus Engelen.

  “Zoals Rutte al bij zijn vorige demissionaire periode zei, kan hij dan meer doen en ermee wegkomen want hij is dan al officieel ‘opgestapt’,” merkt topmodel Lonneke Engel op.

  NieuwRechts


  3 reacties :

  Anoniem zei

  Rutte wil geen asiel deal, nu ook weer van afstel komt uitstel waarbij de ongecontroleerde instroom ongebreideld door stroomt.
  Het toneelstukje van Rutte is voor de achterban en de leden ,oh hij is goed bezig om de instroom aan banden te leggen, dat is een Rutte rad voor je ogen draaien. Rutte is een manipulatieve beroeps leugenaar die eurofielen doelen na streeft. Fijn dat de stekker uit dit rampen kabinet is getrokken.

  Anoniem zei

  Ooit gedacht aan het causaal verband tussen een minister-president met enkele getrouwe opstappers en door-escaleren van de oorlog waar Amerika mee bezig is; kiest Rutte voor lijfsbehoud, wil hij vrij zijn om onopvallend de bunker in te vluchten?

  Anoniem zei

  Als het koningshuis op vakantie naar Argentinië gaat moeten we oppassen voor een wereldoorlog. Het is immers de gewoonte van de Oranjes om bij het minste of geringste op de vlucht te slaan en de veiligheid in het buitenland te zoeken.

  Een reactie posten