LOL! Staatssecretaris Van Ooijen (CU) fileert Timmermans: 'Hij was erbij toen sociale zekerheid werd uitgekleed'

Datum:
 • vrijdag 21 juli 2023
 • in
 • Categorie:
 •  Niet iedereen in Den Haag is ervan onder de indruk dat Frans Timmermans leider wil worden van PvdA/GroenLinks.


  Michael van der Galien 21-7-2023


  En nee, de kritiek komt niet alleen vanaf rechts. Ook vanaf links wordt er nu prijs geschoten op de eurocommissaris. Zo pakt staatssecretaris Maarten van Ooijen Timmermans even hard aan.

  De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Van Ooijen, is er he-le-maal niet van onder de indruk dat Timmermans graag een comeback wil maken in Nederland. Want, maakt hij duidelijk op Twitter, Timmermans heeft weliswaar een lange carriere in de politiek achter de rug, maar de resultaten van die carriere zijn alles behalve indrukwekkend.

  "Timmermans was erbij toen in Rutte-II sociale voorzieningen werden uitgekleed," aldus Van Ooijen keihard... maar wel terecht. Want ja, in Rutte II verenigde PvdA én VVD zich inderdaad om het bestaande systeem flink uit te kleden.

  "Timmermans was erbij toen de PvdA de historische nederlaag [van] 2017 leed," gaat Van Ooijen verder. En ja, ook dat klopt. Timmermans kon die nederlaag niet voorkomen. Sterker nog, hij was eerder een oorzaak ervan dat een beperking.

  "Timmermans is erbij nu boeren snakken naar perspectief zeker vanuit Europa," eindigt Van Ooijen de opsomming... waarna hij concludeert met de vraag: "Waar is nieuw leiderschap?"

  Steun DDS op BackMe en help DDS door te gaan met deze strijd - en er zelf een schepje bovenop te doen. Laat je emailadres achter bij je donatie en je krijgt ook, hop, gratis en voor niets onze dagelijks SubStack-column in je inbox (soms zelfs twee of drie per dag).

  Dit is natuurlijk hilarisch én fascinerend. Op links zijn ze overduidelijk bang voor Timmermans. Anders kun je deze aanval niet verklaren. Maar het betekent tegelijkertijd ook dat ze bij de ChristenUnie op de één of andere manier denken dat ze met Mirjam Bikker een soort van alternatief op Timmermans hebben als 'linkse keuze.' Dat is ronduit hilarisch. De CU staat immers op 4 a 5 zetels in de peilingen. De partij bestaat, doet er toe, heeft een mooie achterban... maar concurreren met het linkse enge blok? Nee, dat kunnen ze niet.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten