Kouderecords in Australië: temperaturen tot -4,8 graden gemeten in mei

Datum:
 • donderdag 1 juni 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Australië maakt momenteel een bijzonder fris najaar door. In sommige steden is de koudste temperatuur ooit gemeten, tot wel -4,8 graden.


  MARIT NUBÉ 1-6-2023


  In delen van Queensland, het Northern Territory, New South Wales en West-Australië is er dit weekend een enorme vorst geweest. Het Bureau of Meteorology in Australië kwam namelijk temperaturen van onder de nul graden tegen, zoals in het plaatsje Tamworth. Boven de Australische Alpen wordt er ook sneeuw verwacht.

  De weervrouw van Sky News Australia, Alison Osborne, stelt dat de koudegolf de komende dagen zal aanhouden, waarbij veel gebieden naar verwachting "ver onder het gemiddelde" zullen meten.

  "Dit is eenvoudig de koudste meting tot nu toe in Sydney en Canberra, met een aantal mei- en herfstrecords aan de onderkant van de schaal die gemakkelijk worden verbroken", zegt Osbourne. "De verwachting is dat wijdverspreide gebieden dicht bij het vriespunt komen." 

  Begin deze maand viel er al sneeuw en hagel op delen van Canberra, gelegen in Zuidoost-Australië. Inwoners noemden het de "eerste echte dag van de winter", aldus ANP. Ook vielen er regen, hagel en sneeuw in delen van New South Wales. Toen braken de lage temperaturen echter nog geen records, maar nu dus wel.

  Beeld: Bureau of Meteorology

  NieuwRechts

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Daarom heet het bij minister Jetten & Co geen opwarming van de aarde meer, maar klimaatverandering, begrijpt u? Daar kunnen ze alle kanten mee uit, vooral de slechte.

  Anoniem zei

  Geo engineering ?

  Een reactie posten