FNV-personeel staakt tegen cao-bod eigen FNV-directie

Datum:
 • woensdag 3 mei 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Niet eerder legden FNV-medewerkers het werk neer uit boosheid over de opstelling van hun eigen FNV.   3-5-2023

  FNV-personeel staakt tegen cao-bod eigen FNV-directie 

  Utrecht 
  Niet eerder legden FNV-medewerkers het werk neer uit boosheid over de opstelling van hun eigen FNV. Zo’n vierhonderd personeelsleden schreven zich dinsdag in als staker. Ze voerden voor het Vakbondshuis in Utrecht actie tegen de FNV-directie. 

  De directie van de bond houdt in de ogen van het personeel de hand op de knip bij het maken van nieuwe cao-afspraken. 

  „Ik vind het wel absurdistisch om hier te staan”, zegt Peter. Zijn achternaam wil de juridisch medewerker liever niet in de krant „want ik ben hier niet voor mezelf.” Wel voor de koffiejuffrouw en de receptioniste. „Die collega’s moeten net zo goed boodschappen kunnen doen.” 

  Peter schaamt zich, zegt hij, dat het nodig is dat FNV’ers actie voeren tegen hun eigen bond. „Ik zie onze onderhandelaars al aankomen bij bedrijven met hun looneisen. Die worden weggelachen als we het bij FNV zelf niet voor elkaar krijgen.” 

  Daarvoor vreest ook bestuurder Judith Westhoek van FNV Personeel. „Als we dit eindbod van een andere werkgever hadden gekregen was het het niet eens aan de mensen voorgelegd”, zegt ze. „Een loonstijging van tussen de 3 en 7 procent en niet de apc (automatische prijscompensatie) die we overal eisen is te mager.”

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten