Democratie bestaat niet: dit is de reden waarom stemmen geen nut heeft

Datum:
 • woensdag 24 mei 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  “Presidenten worden uitgekozen, niet gekozen.”


  Robin de Boer  23-5-2023


  Dit zijn de woorden van Franklin D. Roosevelt, de 32e president van de Verenigde Staten. Kun je met je stem een verschil maken of staan verkiezingsuitslagen van tevoren al vast?

  In Amerika lijken presidentskandidaten vandaag de dag meer op wandelende billboards voor de grote corporaties door wie ze worden overladen met geld. President Eisenhower waarschuwde ons al voor het ‘militair-industrieel complex’ en de desastreuze opkomst van ‘misplaatste’ macht die wereldwijd een enorme invloed zou kunnen hebben.

  De 13e president van de VS, Woodrow Wilson, zei: “De grootste spelers op het gebied van handel en industrie zijn bang voor iets. Ze weten dat er een macht is die zo georganiseerd, zo subtiel, zo verweven, zo alomvattend is dat ze maar beter kunnen fluisteren als ze die macht verfoeien.”

  Bedrijven staan boven de overheid: zij bepalen het beleid

  Politici worden zwaar beïnvloed door grote corporaties, daar wordt geen geheim meer van gemaakt. President Obama wees bijvoorbeeld Michael Taylor, voormalig vicepresident Public Policy van Monsanto, aan als plaatsvervangend hoofd van de voedselveiligheidsautoriteit FDA. Je kunt over dit soort dingen meer lezen in het artikel 10 Ways Big Business Controls The Government van The Guardian.

  In onderstaand fragment uit de documentaire Thrive wordt de wereldwijde verdeling van de macht verder uitgelegd. “Als mensen vandaag het geldsysteem begrijpen,” zei autofabrikant Henry Ford eens, “dan breekt morgen de revolutie uit.”


  Hoe kun je in een democratie leven als er volgens sommige historici alleen al in de VS ieder jaar 500 miljoen documenten achter slot en grendel verdwijnen?

  “Het is ironisch dat de VS verwoestende oorlogen begint in Irak en Afghanistan om daar zogenaamd democratie te introduceren. Het land kan zelf niet langer een democratie worden genoemd aangezien er duizenden miljarden naar projecten gaan waar noch het Congres, noch de president iets van weten,” zei de Canadese oud-minister van Defensie Paul Hellyer.

  Hoe kun je als historicus onderzoek doen naar de geschiedenis van een land als het grootste deel geheim wordt gehouden? In Canada beginnen overheidswetenschappers zich te beklagen over het feit dat de regering hen voortdurend de mond snoert.

  Zelfs uitvindingen en patenten worden tegengehouden in verband met geheimhouding. In het jaar 2014 zijn er om deze reden alleen al 5000 uitvindingen geblokkeerd, het hoogste aantal sinds 1994. Heeft stemmen volgens jou ook geen nut? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.


  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten