Anti-woke klokkenluider Laurens Buijs sleept linkse universiteit voor de rechter

Datum:
 • dinsdag 9 mei 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Docent Laurens Buijs, die tot voor kort nog les gaf op de Universiteit van Amsterdam (UvA), heeft aangekondigd een kort geding aan te spannen tegen de universiteit.


  BART REIJMERINK 9-5-2023


  Buijs is in opspraak gekomen nadat hij een boekje opendeed over het groeiende linkse gedachtegoed woke aan de UvA. Een trend die volgens hem zorgelijk is.  

  Het kort geding tegen de UvA zal plaatsvinden op maandag 22 mei bij de Amsterdamse rechtbank. Via het kortgeding wil Buijs zijn schorsing op de UvA aanvechten. 

  'De UvA overtreedt met hun sanctie dus de klokkenluiderswetgeving. De UvA legitimeert deze beslissing door te verwijzen naar uitspraken die ik deed in tweets van 22 en 23 april. Deze uitspraken deed ik echter pas nadat ik zelf hoorde dat ik op non-actief ben gesteld; dat was al op 21 april. Deze strategie hanteert de UvA al vanaf januari: ik word beknot, ik reageer vervolgens boos op die repressie, en dan wordt die boosheid door de UvA gebruikt om de repressie te legitimeren.'

  'In werkelijkheid heeft de UvA mij al vanaf januari geen moment de bescherming geboden waar ik als klokkenluider recht op heb. Ik ben structureel op allerlei manieren benadeeld, bijvoorbeeld door mij geen onderwijstaken meer te geven, mij te isoleren van mijn collega’s en team, mij de mogelijkheid tot debat en dialoog met collega’s en studenten te ontzeggen, en mij zelfs de toegang tot de campus en de universiteitsbibliotheek te ontzeggen. In de communicatie heeft het Maagdenhuis zich vanaf het begin hard, koud en intimiderend naar mij opgesteld, waarbij de sanctionering consequent onterecht als mijn eigen schuld werd voorgesteld', schrijft Buijs over zijn aangespannen kort geding.

  NieuwRechts

  0 reacties :

  Een reactie posten