Zwitserland beveelt onmiddellijke stopzetting van Covid-vaccinaties: ‘Doet meer kwaad dan goed’

Datum:
 • woensdag 12 april 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Zwitserland heeft een onmiddellijke stopzetting van de vaccinaties tegen Covid-19 bevolen en alle vaccinatieaanbevelingen ingetrokken.


  12-4-2023


  Artsen mogen de omstreden vaccins alleen in uitzonderlijke gevallen en onder specifieke voorwaarden toedienen, maar dragen wel het risico van aansprakelijkheid voor vaccinatiegerelateerde schade, meldt Report24.

  Volgens het vaccinatieadvies dat op 3 april is uitgebracht door het Federaal Bureau voor Volksgezondheid (BAG) en de Federale Commissie voor Vaccinatiekwesties (EKIF), dat op deze website kan worden geraadpleegd, is dit de huidige situatie:

  Het FOPH en EKIF zullen in principe geen advies formuleren voor vaccinatie tegen Covid-19 in het voorjaar/zomer 2023 vanwege de verwachte lage viruscirculatie en de hoge mate van immuniteit in de bevolking.

  Alleen in individuele gevallen is vaccinatie nog mogelijk – namelijk:

  Vaccinatie is mogelijk voor personen met een bijzonder risico ≥ 16 jaar indien de behandelend arts het in de respectieve epidemiologische situatie in het individuele geval medisch geïndiceerd acht, een tijdelijk verhoogde bescherming tegen ernstige ziekte te verwachten is en de laatste vaccinatiedosis ten minste 6 maanden geleden was.

  Er wordt hier echter geen expliciet vaccinatieadvies voor risicopatiënten gegeven.

  Hierna wordt besproken dat de effectiviteit van vaccinaties tegen huidige varianten verminderd en van korte duur is – vooral voor mensen die risico lopen. De aanpassing van het mRNA-vaccin kon de ontwikkeling van de varianten niet bijhouden. De aanbevelingen van de BAG zouden kunnen veranderen als er een nieuwe golf van uitbraken zou komen, maar zelfs dan worden volgens het document vaccinaties niet langer aanbevolen voor mensen onder de 65 jaar.

  Geen positieve risico-batenverhouding

  Ook de verklaringen over “Ongewenste vaccinatiesymptomen” (UIE) zijn pikant geformuleerd:

  Volgens de huidige stand van kennis is het risico op een ernstige UIE bij een aanbevolen vaccinatie veel kleiner dan het risico op een complicatie veroorzaakt door Covid-19, waartegen de vaccinatie beschermt. Het voordeel van de volgens de aanbeveling toegediende vaccinatie weegt dus niet op tegen eventuele risico’s.

  Met de geldige niet-aanbeveling betekent dit in wezen dat voor geen enkele Covid-vaccinatie nog een positieve baten-risicoverhouding kan worden vastgesteld.

  Aansprakelijkheidvoor vaccinatieschade ligt nu bij artsen en niet langer bij de overheid

  De nieuwe aanbevelingen hebben ook gevolgen voor de aansprakelijkheid. Dat blijkt uit het  document van het FOPH over de Covid-vaccinatiestrategie (vanaf 29.11.2022):

  Compensatie door de federale overheid aan gewonden voor vaccinatieschade kan alleen worden overwogen voor vaccinaties als deze officieel zijn aanbevolen of besteld (zie Art. 64 EpG).

  De “Weltwoche” meldt dat de artsen voortaan verantwoordelijk zijn voor de vaccinatie – wat betekent dat hun bereidheid om te vaccineren waarschijnlijk aanzienlijk zal afnemen.


  Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

  Telegram: t.me/dissidenteen

  Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief, 10.000 gingen je al voor:

   

  0 reacties :

  Een reactie posten