Rutte gedagvaard door juridisch adviseur, eerste rolzitting start op 2 mei

Datum:
 • woensdag 12 april 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Nederland is klaar voor een nieuwe premier.......  Robin de Boer 12-4-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:42

  Juridisch adviseur Karim Aachboun heeft zoals beloofd premier Mark Rutte gedagvaard. Op 2 mei aanstaande start de eerste rolzitting bij de rechtbank in Den Haag.

  Eind september daagde Aachboun Rutte voor het gerecht. Hij werkte naar eigen zeggen jarenlang voor hem op gevoelige zware dossiers binnen het bedrijfsleven. Na de ‘vele blunders’ van de premier in de hoofdpijndossiers besloot hij de radiostilte over zijn rol te verbreken.

  Misleiding

  Hij publiceerde op 4 oktober vorig jaar een brief aan Rutte waarin hij de premier verzoekt om af te treden wegens misleiding bij de aangifte tegen de Belastingdienst in de toeslagenaffaire.

  Hij gaf Rutte tot 11 oktober om te reageren, maar die zei meer tijd nodig te hebben om over zijn sommatie na te denken. De procedure wordt nu doorgezet, laat de juridisch adviseur weten.

  Beschermen

  “Nederland is klaar voor een nieuwe premier (die wel oog heeft voor de Nederlandse samenleving). Hierbij zal ik mijn belofte nakomen richting onze boeren, de Groningers en de slachtoffers van de toeslagenaffaire. Deze slachtoffers kunnen niet in de steek worden gelaten, alsof er niets aan de hand is,” aldus Aachboun.

  Hij citeert de Amerikaanse schrijver Edward Abbey: “A patriot must always be ready to defend his country against his government.” Oftewel: een patriot moet te allen tijde klaarstaan om zijn land te verdedigen tegen zijn overheid.

  NineForNews.nl  0 reacties :

  Een reactie posten