Links/rechts dictatuur

Datum:
 • zaterdag 1 april 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Na democratie zijn ook links en rechts gedevalueerde of zelfs misbruikte en verwarrende begrippen.


  Rients Hofstra  31-03-2023


  Wat is nou precies links en wat verstaan we onder rechts? Ooit zaten in Frankrijk de conservatieven rechts van de voorzitter, de progressieven links. Decennialang werd rechts gelijkgesteld met liberaal, links zou synoniem zijn aan sociaal.

  Maar links is allang niet meer sociaal, dus uitsluitend opkomend voor de armen. En de liberalen van vroeger (rond 1900) waren socialer dan PvdA en GL nu samen. Veel Youpies hoor je links lullen en zie je rechts vullen.

  In Amerika worden de Democraten als links gezien, terwijl ze rechtser zijn dan de VVD hier.
  GroenLinks ontstond ooit uit de PSP, CPN, PPR en EVP. Socialer kon toen bijna niet: alles voor de ‘gewone’ man, alles voor de arbeider en voor de kansarmen. Tegenwoordig is GL een steunpilaar voor de rechtse coalitie. De club van o.a. de pacifisten steunden Rutte al eens met het Kunduz-akkoord en zoekt nu schaamteloos samen met de PvdA -waar de A zonder problemen geschrapt kan worden- krampachtig naar een modus om de regering Rutte IV in de Senaat te pleasen. Een kabinet dat bij de doorsnee burger als rechts wordt gezien. Immers, Rutte en co. tonen nergens enige vorm van empathie (een sociale vaardigheid) als het om de vele, vele pijndossiers gaat.

  Maar nu is in Nederland ineens iedere partij die verantwoordelijk is voor alle ellende van de laatste jaren links. Links tuig zelfs, dat de grenzen heeft opengegooid en asiel- en gelukszoekers al jaren met open armen verwelkomt. Links is verantwoordelijk voor de verloedering, voor de inflatie van alles, voor de verschraling en de kloof tussen arm en rijk, tussen stad en de provincie. Kortom alles wat fout gaat komt door links.

  De media is links, alle leerkrachten zijn links en ook de gehele overheid incl. de ambtenaren is links volgens rechtse lieden. Maar wat allemaal hoort er dan zoal in de linkse vergaarbak? Tegen fossiele brandstof zijn is links, voor wind en zonne-energie is links, maar hoe zit het met kernenergie? Is dat een beetje links? Of toch hoofdzakelijk rechts, omdat de volgende generaties worden opgezadeld met radioactief afval, waar de wetenschap nog geen raad mee weet, maar wellicht over 20 jaar wel? We kunnen immers ook naar de maan wordt beweerd. Ben je links of rechts als je daar vraagtekens bij zet?

  Hoe zit het met meer complot bedachte zaken als bv. de moord op Kennedy, de aanval op de Twin Towers en de oorzaak en alle maatregelen na de uitbraak van Covid-19? Kan je voor één of enkele van die gevallen begrip op brengen, omdat je niet na-, maar zelf denkt? Ben je dan rechts, links of een arrogante domme complot weter?

  Kijken we naar de CO2 en de stikstof problematiek. Zijn het de linksen die hier fanatiek op los gaan? Zijn daardoor de Extinction Rebellion aanhangers links? En de Woke-figuren? Zijn deze 2 groepen links -wat ze zelf wellicht wel vinden- of zijn het juist rechtse activisten. En als ze zichzelf links voelen, zijn ze dan ook op andere vlakken links? Bij voorbeeld waar het vaccineren en de Artificial Intelligence (AI) betreft? En tot welk stadium wat dit laatste betreft?

  Kan je ook selectief links zijn en voor een deel rechts en daar tussenin een beetje neutraal? Nou volgens alle critici die links ongenuanceerd wegzetten en overal de schuld van geven is dat onmogelijk. Links is de oorzaak van alle ellende, met als uithangsborden de kwaliteitskranten NRC en De Volkskrant. De Telegraaf en in mindere mate het AD werden altijd als rechtse populistische bolwerken weggezet door de grachtengordelelite, maar behoren nu ineens ook, omdat ze overheidsgetrouw zijn, tot de linkse kliek. Dat ze in handen zijn van 2 Belgische investeerders, die weer als erg rechts worden weggezet, doet er dan blijkbaar niet toe.
  Maar als de msm dan zo links is, omdat ze het overheidsbeleid kritiekloos zouden ondersteunen, zijn de alternatieven (o.a. De Andere Krant, Gezond Verstand, Ongehoord Nederland, David Icke en Simon Parkes) dan automatisch rechts en wel betrouwbaar? Zeg het maar. Tweespalt alom.

  Waar plaatsen we de wetenschappers en de zelfdenkende individuen die met bewijzen komen of eenvoudig kunnen duiden dat sommige gebeurtenissen nooit zo hebben kunnen plaatsvinden zoals de officiële lezingen aangeven? Ben je links, rechts of realist, indien je logisch kunt aantonen dat de wereld niet opwarmt door de mens, maar door de afwisselende veranderingen in het klimaat door kosmische invloeden, m.n. door de zon? We kennen diverse ijstijden, afgewisseld door eeuwen met een woestijnklimaat.
  Of door erop te wijzen dat wolkenkrabbers nooit vanaf de grond kunnen imploderen, nadat ze heel hoog door een vliegtuig zijn geraakt. Zeker als er nog meer “vreemde” zaken wetenschappelijk niet kloppen. Kan je als Woker meegaan in zulke bewijzen en dan ook nog selectief, het ene geval wel, het andere niet?

  En dan het WEF. Zijn Klaus Schwab en zijn sektegenoten, waaronder Max en Lex de Laatste, nou links of rechts? You own nothing and you wil be happy is super links (extreem communistisch), toch? Iedereen gelijk, geen bezittingen en hebzucht en toch allemaal tevreden met het weinige dat de staat je nog gunt. Of is het nu juist extreem rechts? Want waar gaan alle bezittingen van de mensen die nog wel iets, of heel veel hadden naartoe voordat de wereldregering in de klauwen van de super elite komt? Precies! Een kleine elite heeft dan alles en bepaalt alles. Extreem rechts.
  Veel wereldburgers zijn overbodig, consumeren te veel vlees en stoten teveel stikstof en CO2 uit. Dat vind links ook. AI zal een grote vlucht nemen, waardoor nog meer mensen onnodig zijn. Is AI dan links of toch rechts?
  Moeten kinderen al op zeer jeugdige leeftijd de lentekriebels krijgen, zodat pedofielen op hoog niveau ontspannen kinderen kunnen worden aangeboden? Immers, ze weten alles al, schrikken niet meer! Links of vermomd stiekem toch extreem rechts?

  Kunnen we niet gewoon terug naar de begrippen sociaal en liberaal? Sociaal als je je bekommert om de medemens, die het meestal slechter heeft dan jijzelf en liberaal als je aan zakendoen denkt? Met allerhande schakeringen, los van elkaar of juist op een prettige manier met elkaar verweven? Dan krijg je 2 nieuwe begrippen: Demokritisch Demokraal (zie mijn 1e boek Romke D’13 uit 2013). D.D. staat voor sociaal waar het moet en liberaal waar het kan (een motto dat De 1e Demokritische Volksbeweging [1dv.nl] heeft overgenomen), waarbij aangetekend moet worden dat het liberalisme van Cort van der Linden dan als voorbeeld geldt.

  Stop daarom met elkaar te verketteren, heb begrip voor elkaars standpunten en trek de begrippen links en rechts door de shredder. Voorkom met z’n allen een scenario wat ons door de tv-serie Arcadia wordt voorgeschoteld. Worden we hier nu op zo’n toekomst voorbereid, of zien we op tijd een schrikbeeld?

  Gebruik je verstand, laat je zonder tunnelvisie breed informeren en geef de dictatuur geen kans: dus denk zelf.

  Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

   

  0 reacties :

  Een reactie posten