Hierom willen zij omroep Ongehoord Nederland van de buis!

Datum:
 • dinsdag 25 april 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Deze farce heeft één doel: ON! uit het omroepbestel gooien zodat de NPO weer vertrouwd eenstemmig links klinkt.   Robin de Boer 25-4-2023  Deel

  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:50

  De NPO wil dat de licentie van omroep Ongehoord Nederland wordt ingetrokken. De raad van bestuur heeft een verzoek daartoe bij staatssecretaris Uslu neergelegd.

  Ook heeft de NPO de omroep een nieuwe boete opgelegd voor het ‘stelselmatig’ overtreden van de journalistieke code van de NPO. Deze derde boete bedraagt 131.885 euro.

  Eén doel

  Bij meerdere overtredingen kan de NPO een verzoek indienen om de vergunning van een omroep in te trekken. ON! noemt de sancties een ‘hernieuwde aanval op de vrijheid van meningsuiting’.

  “Deze farce heeft één doel: ON! uit het omroepbestel gooien zodat de NPO weer vertrouwd eenstemmig links klinkt. Of gematigd links, of genuanceerd links, of overwegend links, of gewoon links,” stelt oud-journalist Sytse de Jong.

  De enigen

  Vrijwel alle politici die aan het woord komen bij ON! zouden ‘van radicaal-rechtse signatuur’ zijn. Jurist Kim Tjoa, redacteur van Ongehoord Nederland, zegt daarover: “Het punt is natuurlijk dat radicaal-links niet bij ONs aan tafel wil zitten noch door ons geïnterviewd wil worden. Een onwelgevallige of niet-politiek correcte mening is overigens geen halsmisdaad. Het belemmeren van de vrijheid van anderen is dat wel.”

  ON!-verslaggever Jonathan Krispijn merkt op: “Pfizer-gate, de invloed van het WEF, de woningnood, de inflatie, de oversterfte, vaccinatieschade – wij waren de enigen die deze onderwerpen aan de kaak stelden. Daarom willen zij ons van de buis!”


  NineForNews.nl


  0 reacties :

  Een reactie posten