Door Clintel.

Beste ondertekenaars van de Clintel World Climate Declaration,

Sommigen van jullie weten misschien dat sinds het verschijnen van het IPCC AR6-rapport in augustus 2021, een groep wetenschappers van het Clintel-netwerk is begonnen met het werken aan een analyse van AR6. Het was een gigantische klus, aangezien de IPCC-rapporten erg omvangrijk zijn.

We zijn nu bijna klaar om te gaan drukken. We hebben een boek geschreven met 13 hoofdstukken, 10 over het rapport van Werkgroep 1 (natuurkunde) en 3 over het rapport van Werkgroep 2 (impacts). We zullen het gratis uitbrengen als pdf maar ook beschikbaar stellen als (e-)book.

In dit stadium kunnen we hulp gebruiken van het Clintel-netwerk van nu meer dan 1500 ondertekenaars van de Wereldklimaatverklaring. Clintel heeft nog geen internationale perslijst. Om zoveel mogelijk journalisten te bereiken vragen wij u vriendelijk om, indien u e-mailadressen heeft van (klimaat)journalisten, deze naar Clintel te sturen. We zullen beginnen met het maken van een perslijst, land voor land. Stuur ons een e-mail op naar office@clintel.org.

Vertalingen
We kunnen ook hulp gebruiken bij het vertalen van het persbericht en/of de samenvatting van ons rapport (dat trouwens 7000 woorden lang is) in zoveel mogelijk talen. Als u ons wilt helpen met een vertaling, neem dan ook contact met ons op via office@clintel.org.

We hebben dit project grotendeels uitgevoerd met de hulp van vrijwilligers. Natuurlijk zouden we veel effectiever kunnen zijn als we een groter budget hadden, ook om mensen op freelance basis in te huren. Overweeg alstublieft om een donatie te doen aan dit zeer belangrijke project.

Klimaatrechtzaak van de eeuw

U kunt zich nog steeds aansluiten bij onze rechtszaak tegen Shell en Friends of the Earth. U dient het formulier in te vullen dat is opgesteld door onze advocaten. Het is eenvoudig en kosteloos, maar het zou geweldig zijn als veel van de Clintel WCD-ondertekenaars zich bij ons zouden aansluiten. Door dat te doen leggen we voor de rechtbank een verklaring af dat onze zaak wordt ondersteund door veel deskundige mensen over de hele wereld. U kunt ons ook helpen door andere mensen te waarschuwen die zich mogelijk bij onze zaak willen aansluiten. Op 25 april beslist de rechtbank of Clintel in de zaak wordt toegelaten. Duimen!

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw hulp en steun!

Guus Berkhout & Marcel Crok (oprichters van Clintel)

***

Overweeg om lid te worden van de vrienden van Clintel

Clintel wil een volledig onafhankelijke denktank zijn en blijven. Dit betekent dat onze financiering idealiter afkomstig is van een (zeer) grote groep particulieren en het MKB. Een belangrijke basis voor ons is onze community van Vrienden van Clintel. Dit zijn donateurs die jaarlijks minimaal 100 euro doneren. We hebben nu ongeveer 400 Vrienden van Clintel, voornamelijk in Nederland (350) en de rest over de hele wereld (50).Het is ons opgevallen dat relatief weinig ondertekenaars van de Wereldklimaatverklaring ook Vriend van Clintel zijn. Stel je voor hoeveel meer impact we zouden kunnen hebben als alle WCD-ondertekenaars ook Vriend van Clintel zouden worden. We hebben plannen om een wekelijkse videoshow te starten, maar om dit te doen zou een groter draagvlak erg nuttig zijn. Ook zouden we met nog veel meer Vrienden van Clintel een Europese Clintel-conferentie kunnen gaan organiseren. Overweeg dus om Vriend van Clintel te worden. Als dat bedrag teveel is kunt u ook besluiten om een lagere eenmalige donatie te doen of een eenmalige of maandelijkse donatie via PayPal. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw hulp en steun!

Guus Berkhout & Marcel Crok (oprichters van Clintel).

***