Deze bizarre beweringen deden deelnemers van de Denktank Desinformatie over corona

Datum:
 • zondag 30 april 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • De professor zegt het.......   Robin de Boer 30-4-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:38

  Er is de laatste dagen veel te doen geweest rond de Denktank Desinformatie. Deelnemers van deze denktank pleitten voor apartheid, scholden mensen uit voor ‘wappie’, wakkerden polarisatie in de samenleving aan en ontnamen via techbedrijven mensen het vrije woord.

  In de denktank zat onder meer hoogleraar Marjolein van Egmond. Zij beweerde dat je immuunsysteem het coronavirus niet aankan. Ook niet als je jong, sterk, gezond en een goed functionerend immuunsysteem hebt.

  “De professor zegt het. Professor Marjolein van Egmond bij het Amsterdam UMC, immunoloog en lid van de Denktank Desinformatie. En zij weet wat desinformatie is. Heel goed zelfs. Dus u moet goed naar haar luisteren. Want ook al ben je jong, gezond, sterk en heb je een goed immuunsysteem, jouw immuunsysteem kan dit nieuwe virus niet aan. Echt niet! Geloof haar nou maar! Anders zijn er echt maar een paar kinderen en jongeren die dit virus gaan overleven,” twittert neuroloog Jan Bonte.

  That didn’t age well

  Hij verwijst naar een studie waaruit blijkt dat de IFR (infection fatality rate) van corona zeer laag is.

  Van Egmond beweerde ook dat coronavaccins die waren aangepast om ingezet te worden tegen de omikronvariant een meerwaarde hadden. “In deze nieuwe vaccins zit een component waarmee je een afweer tegen omikron opwekt. We verwachten dat het snelle besmet raken en ziek worden gaat afnemen,” zei Van Egmond.

  Bonte: “That didn’t age well either, now did it, Marjolein van Egmond? Met zorg voor u samengesteld, uw liefhebbende overheid: uw immer betrouwbare bron voor propaganda en desinformatie.”

  Fluitje van een cent

  Van Egmond beweerde verder dat er geen varianten ontstaan als mensen zich gewoon laten vaccineren. Bonte verwijst naar een studie in The Journal of Physical Chemistry Letters over vaccinresistente mutaties.

  In de denktank zat ook huisarts Ted van Essen. “Als het oude vaccin niet meer werkt, maak je gewoon een nieuw vaccin. En dat is helemaal niet moeilijk, aldus Ted. Je past ze gewoon even aan. Da’s een fluitje van een cent. Aldus Ted.”


  NineForNews.nl

  0 reacties :

  Een reactie posten