Roep om vertrek kabinet: ‘Enige echt passende antwoord is ontslagbrief aan de Koning’

Datum:
 • vrijdag 31 maart 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Er is een duidelijk signaal afgegeven: het kabinet moet opstappen.


  Robin de Boer 31-3-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 01:39

  Het kabinet gaat proberen verbeteringen aan te brengen op dossiers waar de kiezer zich zorgen over maakt, zei premier Rutte na afloop van het crisisberaad over de verkiezingsuitslag. Hierover gaat hij een brief aan de Tweede Kamer sturen.

  Mensen hebben massaal gestemd op protestpartijen als BBB en ook duidelijk gezegd: wij accepteren dit beleid niet meer. Het gaat daarbij niet alleen om stikstof, maar ook asiel, de Europese Unie en andere dossiers.

  (Video verwijderd? Klik hier...)

  In de praktijk gaat er niets veranderen

  “Natuurlijk moet je daar wel iets mee. Als je de schijn van een democratie wilt ophouden, zul je als minister-president en als andere politici iets moeten doen om het beleid dan bij te sturen, maar we weten natuurlijk allemaal waar het op neerkomt: in de praktijk gaat er niets veranderen,” zegt Raisa Blommestijn, rechtsfilosoof en presentatrice van het NPO-programma Ongehoord Nieuws.

  Over de brief die Rutte vrijdag gaat sturen, zegt ze: “Als het bericht komt dat er een brief wordt gestuurd aan de koning met het aanbieden van het ontslag, dan verwacht ik er wat van en anders eigenlijk helemaal niks.”

  Het kabinet moet opstappen

  Blommestijn licht toe: “Het beste waar Rutte cum suis mee kunnen komen, is de belofte op een brief en ‘verbeteringen’ of ‘bijsturingen’ op grote dossiers. Maar dat is niet genoeg. Er is een duidelijk signaal afgegeven: het kabinet moet opstappen.”

  NineForNews.nl
  0 reacties :

  Een reactie posten