‘Baanbrekende’ rechtszaak: ‘Pfizer komt voor de rechter!’

Datum:
 • vrijdag 31 maart 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • ‘Hopelijk de eerste van vele rechtszaken’


  Robin de Boer 31-3-2023


   Luister naar dit artikel

  NineForNews.nl
  00:00 / 01:55

  Wetenschappers en medische professionals eisen bij het hooggerechtshof in Pretoria in Zuid-Afrika dat het mRNA-vaccin van Pfizer opnieuw wordt beoordeeld. Het is namelijk onveilig en ineffectief, zeggen zij. De groep spreekt in een persbericht van een ‘baanbrekende rechtszaak’.

  De Freedom Alliance of South Africa (FASA) heeft het hooggerechtshof benaderd om de vergunning voor het vaccin van Pfizer in te trekken. De organisatie stelt dat de goedkeuring ‘irrationeel en onwettig’ was.

  Zeer belangrijk

  Als dat gebeurt, worden de mRNA-vaccins van Pfizer van de Zuid-Afrikaanse markt gehaald. Het besluit om het gebruik van de vaccins toe te staan is gebaseerd op onjuiste en gebrekkige gegevens die alleen door Pfizer zelf werden aangeleverd, aldus de groep. “Deze zaak is belangrijk.”

  Verschillende wetenschappers en academici steunen de rechtszaak. Neurochirurg Herman Edeling, die al meer dan 40 jaar in het vak zit, zei dat het vaccin van Pfizer nooit ‘veilig’ en ‘effectief’ genoemd had mogen worden. Hij is als onafhankelijk getuige-deskundige bij de zaak betrokken.

  ‘Hopelijk de eerste van vele rechtszaken’

  Cardioloog Aseem Malhotra, die zelf twee doses van het Pfizer-vaccin heeft genomen, voegde toe dat het vaccin in veel gevallen meer kwaad dan goed doet en nooit goedgekeurd had mogen worden.

  De cardioloog vindt dat de uitrol van de Pfizer-vaccins moet worden opgeschort in afwachting van een onderzoek. “Pfizer komt voor de rechter!” schrijft hij op Twitter.

  “Hopelijk de eerste van vele rechtszaken,” reageert het Britse parlementslid Andrew Bridgen.

  NineForNews.nl

  1 reacties :

  Anoniem zei

  De onwil van Regeringen om Pfizer niet te vervolgen is niet te begrijpen. Of en dat kan natuurlijk ook, zoals in Nederland bijv. wordt alles onder het tapijt geveegd en doen de verantwoordelijken of ze gek zijn.

  Een reactie posten