Pensioenfondsen verliezen bijna 140 miljoen euro door onverantwoordelijke investeringen in Amerikaanse bank

Datum:
 • woensdag 15 maart 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Het is schandalig wat hier gebeurd is.


  Benjamin Huizen 14-3-2023


  Het is werkelijk ongelooflijk hoe onverantwoordelijk sommige bedrijven en investeerders zijn in deze tijden. Het faillissement van de Amerikaanse Silicon Valley Bank heeft Nederlandse pensioenfondsen bijna 140 miljoen euro gekost. Dit is geld dat de gepensioneerden van ons land hard nodig hebben om rond te komen. Het is onacceptabel dat investeerders zonder nadenken risico's nemen en daarbij het pensioengeld van hardwerkende mensen op het spel zetten.

  Het is schandalig wat hier gebeurd is. En let wel, investeerders/bankiers zijn hier wel zelf rijk van geworden. Dit is how zij geld verdienen. De banken doen het goed en ze innen tonnen/miljoenen. Maar nu de banken in elkaar is gestort is de rekening voor de gewone Nederlander.

  De mensen die werken voor de 'fondsen' die in deze 'upstart' investeerden worden er geen cent slechter van. Het is een duidelijk voorbeeld van hoe het crony-kapitalisme werkt. Het is blijkbaar acceptabel om mensen hun geld af te nemen als ze bereid zijn om risico's te nemen.

  Het Nederlandse APG is een van de grootste aandeelhouders van de Silicon Valley Bank. Dit betekent dat zij een groot deel van het verloren geld moeten dragen. Het is schokkend om te zien hoeveel geld er in deze bank is gestoken. De beheerders van de pensioenfondsen hadden moeten weten dat het een risicovolle investering was en dat ze het geld beter op een veilige manier hadden kunnen beleggen.

  Het is verontrustend om te zien hoe de problemen bij de Silicon Valley Bank overslaan op andere Amerikaanse banken. Dit heeft ook gevolgen voor Nederlandse pensioenfondsen, zoals het geval is bij de First Republic Bank. Het is duidelijk dat er meer voorzichtigheid en verantwoordelijkheid nodig is bij het beheren van pensioenfondsen.

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  De Nederlandse regering moet ingrijpen en maatregelen nemen om te voorkomen dat dit soort incidenten opnieuw plaatsvinden. Het is onaanvaardbaar dat bankiers en 'experts' spaargeld en pensioenen van gewone Nederlanders op het spel zetten om snel rijk te worden. Er moet meer toezicht komen op investeringen en er moeten strengere regels worden opgesteld om dit soort risicovolle investeringen te voorkomen. Het is tijd dat we ons pensioengeld beschermen en zorgen dat het veilig wordt beheerd.

  DDS

   

  0 reacties :

  Een reactie posten