Ophef! VVD krijgt storm van kritiek vanwege smakeloos en polariserend campagnespotje

Datum:
 • zaterdag 11 maart 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Het nieuwe campagnespotje van de VVD heeft tot irritatie geleid onder de eigen leden. 


  11-3-2023


  Onder andere de JOVD, de jongerenafdeling van de partij, vindt dat het filmpje alleen maar leidt tot meer polarisatie en dat het kwalijk is om bepaalde groepen in de samenleving als ‘slecht’ te kwalificeren. Landelijk voorzitter Michiel Suijker heeft zich achter deze kritiek geschaard.

  Het filmpje van twintig seconden begint met een fragment van klimaatactivist Jelle de Graaf die zich vastlijmde aan de tafel bij talkshow Jinek. Vervolgens wordt er geschakeld naar beelden van de uit de hand gelopen Sinterklaasintocht in Staphorst en het boerenprotest van afgelopen zomer.

  Het ‘Vaasje van Rutte’ is nu toch wel echt compleet vernietigd. De VVD wakkert verdere polarisatie in de samenleving met dit soort content alleen maar verder aan. Wanneer je als boer zijnde dus gaat demonstreren of wanneer je actie voert voor het behouden van onze cultuur en tradities zoals de inwoners van Staphorst hebben gedaan, dan ben je dus blijkbaar ‘slecht’ voor de samenleving.

  Tegelijkertijd worden onder andere de boerenprotesten op één hoop gegooid met de idioten die de A12 blokkeren en zichzelf aan talkshowtafels en schilderijen vast lijmen. Het leed van de boeren wat veroorzaakt wordt door diezelfde VVD (én de rest van het kabinet uiteraard) wordt in een klap belachelijk gemaakt op deze manier. Daarmee is des temeer duidelijk dat de VVD het liefst zo snel mogelijk af wil van groepen in de samenleving die zich uitspreken en actievoeren tegen het kabinetsbeleid.

  Links Nederland is overigens ook compleet over de zeik, aangezien de VVD “vreedzame klimaatremonstranten” gelijk stelt aan “tuig”. “Fucking hell. Vreedzame klimaatactivisten gelijk stellen aan tuig dat demonstranten en politie belaagt. En dan zo semi-dreigend: ‘Zij gaan stemmen.’ Echt. Schaam je kapot, VVD.” Aldus de extreemlinkse Volkskrant columniste Asha Ten Broeke.

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten