De allerlaatste complottheorie doorprikt: ‘Hoeveel zouden er in Nederland rondlopen?’

Datum:
 • donderdag 9 maart 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Zo’n 200 Duitse journalisten  worden vorstelijk betaald door de overheid  Robin de Boer 9-3-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:09

  Zo’n 200 Duitse journalisten die bij publieke omroepen en andere media voor onafhankelijke berichtgeving moeten zorgen, worden vorstelijk betaald door de overheid. Ze krijgen gemiddeld zo’n 5000 euro per maand.

  Alternative für Deutschland (AfD) had hierover Kamervragen gesteld. De Bondsdag maakte vervolgens bekend dat journalisten van zenders als ARD, ZDF, WDR, Phoenix en Duitse Welle voor verschillende ministeries werkzaam waren.

  Het bericht zorgt ook in Nederland voor deining. “Helder. De overheid betaalt de journalisten om een gewenste boodschap uit te dragen. Qua corona. Qua andere onderwerpen. Zal het in Nederland anders zijn? Nee?” vraagt BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen.

  Het is nu een complotpraktijk

  “Zoiets als dit gebeurt in Nederland natuurlijk nooit! Dat gebeurt alleen in andere landen. Allemaal hartstikke onafhankelijk die MSM-journalisten,” zegt journalist Eric van de Beek sarcastisch.

  “Gekaufte journalisten – lees bijvoorbeeld Udo Ulfkotte – zijn al minstens een decennium een complottheorie, maar zo eentje van het soort dat iedereen het weet en nu dus ook mág weten,” reageert publicist Sietske Bergsma, die eraan toevoegt dat er niets zal veranderen.

  Psycholoog Steve Van Herreweghe merkt op: “De allerlaatste complottheorie doorprikt. Het is nu een complotpraktijk.”

  Hoeveel zouden er in Nederland rondlopen?

  “Meteen duidelijk dat dissidente stemmen de ware journalistiek hoger in het vaandel hebben dan gewetenloze politieke propagandisten. Schaamteloos,” voegt hij toe.

  “Hoeveel zouden er in Nederland rondlopen? Kan zo een paar verdachte ‘journalisten’ opnoemen,” zegt fysiotherapeut Auke Wagenmakers.
  0 reacties :

  Een reactie posten