blckbx today #148:

Datum:
 • woensdag 8 maart 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •   Horrorsituatie toeslagenouders | Bestorming Capitool 'fake'? | Tóch 'onze oorlog'?


  Zie HIER   de uitzending


  De financiële afhandeling van het toeslagenschandaal zal mogelijk tot 2030 kunnen duren. De Tweede Kamer ging gisteren in debat, waarbij staatssecretaris Aukje de Vries niet een eerdere deadline durfde te noemen; de zoveelste grote klap voor de toeslagenouders. De bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021 blijkt anders in elkaar te zitten dan tot nu toe gedacht. Dit blijkt deze week uit vrijgegeven beelden. Sinds 'de bestorming' wordt vaak het beeld geschetst dat de democratie onder vuur ligt en dat een soortgelijk scenario ook in Nederland niet uit te sluiten is. Dat en meer in blckbx today.


  Woensdag 8 maart 2023

  In de uitzending van vanavond onder andere:

  • De financiële afhandeling van het toeslagenschandaal zal mogelijk tot 2030 kunnen duren. De Tweede Kamer ging gisteren in debat, waarbij staatssecretaris Aukje de Vries niet een eerdere deadline durfde te noemen. Het is de zoveelste grote klap voor de toeslagenouders en mogelijk het meest pijnlijke dossier van onze regering. Blckbx-verslaggever Erwin Taams sprak met een vertegenwoordiger van de toeslagenouders en schijnt vanavond zijn licht op de zaak.
  • De bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021 blijkt anders in elkaar te zitten dan tot nu toe gedacht. Dit blijkt deze week uit vrijgegeven beelden. Sinds 'de bestorming' wordt vaak het beeld geschetst dat de democratie onder vuur ligt en dat een soortgelijk scenario ook in Nederland niet uit te sluiten is. Onderzoeksjournalist Daan de Wit staat stil bij dit dossier en plaats dit angstbeeld in een nieuwe context.
  • Niet de Russen zouden de Nord Stream hebben opgeblazen, maar de pro-Oekraïners zouden dit hebben gedaan. Een opmerkelijke twist in het bestaande narratief omtrent de sabotage van de Russische gaspijpleiding naar Europa. Ondertussen staat de Oekraïense stad Bachmoet op het punt om in Russische handen te vallen en komt Nederlandse betrokkenheid wederom dichterbij. Redacteur David Boerstra staat stil bij de ontwikkelingen en geeft duiding aan dit dossier.

  Desk: redacteur David Boerstra, onderzoeksjournalist Daan de Wit en verslaggever Erwin Taams
  Presentatie: Sanae Orchi


  blckbx
  0 reacties :

  Een reactie posten