Bizarre reactie ambtenaren op zorgwekkende signalen tijdens vaccinatiecampagne: ‘Verbijsterend dat dit kon gebeuren’

Datum:
 • zaterdag 18 maart 2023
 • in
 • Categorie: ,
 • Grootste schandaal tot nu toe in deze eeuw   Robin de Boer 18-3-2023


  Luister naar dit artikel
  NineForNews.nl
  00:00 / 02:40

  Vaccinatie is de enige uitweg uit de crisis, stelde de overheid onomwonden. Toen de eerste meldingen van bijwerkingen binnenkwamen, ging de vaccinatiecampagne onverminderd door, want men wilde ‘geen onrust veroorzaken’, schrijft data-analist Cees van den Bos op Substack.

  Eind 2020 zei toenmalig coronaminister Hugo de Jonge nog dat Nederlanders zich geen zorgen hoefden te maken over de veiligheid van de coronavaccins. Begin februari 2021 kwamen bij het RIVM de eerste zorgelijke berichten binnen over de injectie. “Het blijkt toch een behoorlijk reactogeen vaccin,” schreef een medewerker op 1 februari 2021 in een e-mail.

  Een week later, op 8 februari, rapporteerde bijwerkingencentrum Lareb zeven keer meer bijwerkingen dan verwacht. De werkgroep voor veiligheidsbewaking schreef op 10 februari in een verslag dat er op dat moment inmiddels meer dan 100 (!) meldingen waren van overlijden na vaccinatie.

  Belangrijk dat er geen onrust ontstaat

  Op 19 februari ging er een e-mail rond binnen het RIVM waarin werd gesproken over alarmerende berichten over het AstraZeneca-vaccin. De ‘bijwerkingen-goeroe’ van het RIVM schreef in een reactie dat het ‘belangrijk is dat er geen onrust ontstaat’.

  Sterker nog: het RIVM stelde voor de reputatie van AstraZeneca op te krikken via ‘ambassadeurs’ in de media. Daarbij werd gedacht aan een artikel op de site van RTL Nieuws of het AD.

  Pas op 14 maart 2021, toen het kwaad al was geschied, adviseerde het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) om de AstraZeneca-vaccins tijdelijk niet meer toe te dienen. Dat gebeurde nota bene na berichten uit het buitenland.

  Grootste schandaal tot nu toe in deze eeuw

  “Dit gebeurt er als je politiek met geneeskunde vermengt. Dan gebeuren er ongelukken,” reageert neuroloog Jan Bonte. Hij vindt het ‘verbijsterend’ dat dit heeft kunnen gebeuren. “En impliciet staat hier dat een deel van de oversterfte wel degelijk veroorzaakt werd door de vaccinatie. Want een hoge ‘reactogeniciteit’ kan kwetsbare ouderen fataal zijn. En dat was dus ook zo.”

  Dit wordt het grootste schandaal tot nu toe in deze eeuw, aldus Bonte.  0 reacties :

  Een reactie posten