Windturbines en zonnepanelen hebben een korte levenscyclus van ongeveer twintig jaar. Ze kunnen niet worden aangepast zoals fossiele brandstof- of kerncentrales, die tot vijftig jaar kunnen worden verlengd. Elektrische voertuigen moeten ook geschrapt worden. De term “vervangbaar” zou beter passen dan “duurzame energiebronnen”. Zodra hun korte economische levensduur is uitgeput, moeten duurzame energie en elektrische voertuigen op grote gifbelten worden gestort.

Windturbine stortplaats in West-Texas

Ik heb verschrikkelijk nieuws voor de groenen; netto-nul koolstof is niet haalbaar. En dat allemaal omdat de groenen niet hebben onderzocht of er al dan niet voldoende basis- en zeldzame aardmetalen zijn en of er voldoende tijd is om ze te ontginnen en de technologieën op te bouwen om de streefdatum van netto-nul koolstof in 2050 te halen.

Uit een recente studie van de Geologische Dienst van Finland blijkt dat de implementatie bij de huidige winningspercentages eeuwen zou duren en dat er meer bewezen reserves van basismetalen en zeldzame aardmetalen nodig zijn.

Uit de studie bleek dat de huidige geschatte metaalreserves in bijna elke categorie een ernstig tekort vertonen. In de onderstaande tabel zijn de categorieën met de tekorten geel gemarkeerd. Dus rekenen de groenen erop dat de maan en asteroïden ontginnen de tekorten zullen aanvullen?

Bron: BGR 2021, USGS, Friedrichs 2022

Hieronder staat de tabel van de studie waarin de jaren worden geschat om de vereiste metalen te produceren. Voor lithium bijvoorbeeld zou het bijna tien millennia duren. Bovendien moeten deze schaarse mineralen worden gedolven, vervoerd en verwerkt, waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van koolwaterstoffen, wat meer koolstofuitstoot zou veroorzaken.

Bron: BGR 2021, USGS, Friedrichs 2022

De harde, koude feiten en wiskunde ondersteunen de retoriek van de groenen niet. Het versneld uitbannen van fossiele brandstoffen zonder het equivalent van alternatieve energie te vervangen, zou de moderne samenleving snel doen instorten. Energie is de economie. De netto-nul beweging is “geluid en furie die niets betekent” dan ellende.

Zou de NAVO proxy-oorlog met Rusland een bijbedoeling kunnen hebben om Rusland te laten instorten en zijn enorme natuurlijke hulpbronnen te grijpen om de net-nul fantasieën van de groenen te vervullen?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER Volg Frontnieuws op Telegram