Onderzoek: Meer CO2 en warmte maakten de wereld in de afgelopen 40 jaar groener

Datum:
 • zondag 5 februari 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  
  Onderzoek: Meer CO2 en warmte maakten de wereld in de afgelopen 40 jaar groener

  (Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

  Co2 is in de eerste plaats een groeibevorderend middel voor planten. Dit blijkt ook uit een nieuw gepubliceerd onderzoek. De wereld wordt in werkelijkheid steeds groener, wat bovendien de oppervlaktetemperaturen doet dalen. De absurde theorieën over de ondergang van de wereld van de klimaat-sekte worden steeds meer weerlegd.

  In de afgelopen veertig jaar was er een globale trend van de vergroening van het aardoppervlak, aldus een nieuw onderzoek, dat in het vakblad “Nature” werd gepubliceerd. Dit wordt gemotiveerd met de hogere CO2-concentratie in de atmosfeer en de verwarming van de lucht door de klimaatverandering. Tegelijkertijd zorgt de toenemende vergroening ervoor dat de verwarming aan het aardoppervlak in de groenere regio´s gereduceerd wordt. Je kunt dus zeggen dat het hogere CO2-gehalte wel degelijk voordelen heeft.

  Dit past bij een vorig jaar gepubliceerd onderzoek, dat constateerde dat “aanhoudend toenemende vegetatiegroei gedurende de afgelopen vier decennia” zou op “de fysiologische effecten van het stijgende CO2-gehalte” van de lucht teruggevoerd kunnen worden. Dit zou bovendien tot meer “verdamping kou” leiden, wat op zijn beurt de opwarmingstendensen zou matigen. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat deze tendens ook in de 21e eeuw zou aanhouden.

  Hieruit blijkt ook dat het thema veel complexer is dan de fanatiekelingen van de klimaat-sekte de mensen wijs willen maken. In het bijzonder ook daarom, omdat het bij kooldioxide in feite om een spoorgas gaat, terwijl stikstof en zuurstof samen ongeveer 99% van de totale ademlucht uitmaken. Tegelijkertijd pelen zoveel andere factoren (zoals de activiteit van de zon of in dit geval ook de vergroening van de planeet) een rol. Het is in ieder geval duidelijk dat de profeten van de ondergang van de wereld van de klimaat-sekte fout zitten met hun theorieën, zoals uit steeds meer onderzoeken blijkt.

  Bron:
  report24.news
  Door: Heinz Steiner

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten