EU-parlement is een van ’s werelds meest corrupte organisaties, zegt Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken

Datum:
 • maandag 13 februari 2023
 • in
 • Categorie: ,
 •  Het Europees Parlement is een corrupte organisatie zonder geloofwaardigheid na de recente corruptieschandalen, aldus de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.


  13-2-2023


  In een interview met het radiostation Kossuth op zondag zei de Hongaarse minister: “Zeer weinig besluiten, verklaringen en resoluties van het Europees Parlement hebben Europa daadwerkelijk geholpen,” bericht Remix.

  “De geloofwaardigheid van het Europees Parlement is praktisch nul, de laatste corruptiekwesties hebben duidelijk aangetoond dat we het hebben over een van de meest corrupte organisaties ter wereld.”

  De afgelopen maanden is de EU verwikkeld geweest in het Qatargate corruptieschandaal, waarbij de Belgische politie het socialistische Europarlementslid Eva Kaili en anderen arresteerde omdat ze meer dan 1,5 miljoen euro aan omkoopsommen zouden hebben aangenomen, die in papieren zakken en koffers werden gevonden. Sindsdien is ook de socialistische afgevaardigde Marc Tarabella gearresteerd op beschuldiging van corruptie en omkoping en heeft de politie ook op andere locaties invallen gedaan.

  Szijjártó zei dat corruptie niet het enige probleem is, maar dat besluiten van de EU-wetgever “meestal schadelijk zijn voor Europa”.

  “Iedereen weet dat de nabijheid van de oorlog hier in Europa veel problemen en uitdagingen veroorzaakt. Het is ook duidelijk dat dezelfde negatieve gevolgen zich niet enkele duizenden kilometers of een oceaan verderop voordoen, maar wij hier in Europa worden voortdurend met deze uitdagingen geconfronteerd.”

  Szijjártó beschuldigde de sancties van de Europese Unie tegen Rusland ervan een verlammend effect te hebben op de Europese economie, terwijl ze Rusland vrijwel niets doen.

  “De sancties hebben gefaald,” aldus Szijjártó, die eraan toevoegde dat de wapenleveranties van Europese landen aan Oekraïne de oorlog alleen maar verlengen.

  “Dit is nu een regionale oorlog met wereldwijde gevolgen, en we moeten voorkomen dat het een wereldwijde oorlog wordt,” zei hij tegen de luisteraars. “Als we uit de trans-Atlantische bubbel stappen, is het overduidelijk dat de stemmen voor vrede en het verlangen naar vrede veel luider klinken dan de mainstream liberale media in de trans-Atlantische wereld ons willen doen geloven.”

  Szijjártó voorspelde dat ook het 10e sanctiepakket waarover de Europese Unie beraadslaagt, zou mislukken, en wees erop dat Hongarije geen steun zou verlenen aan sancties tegen de uitvoer van Russische kernbrandstof.

  “Elke beperkende maatregel met betrekking tot kernenergie zou de veiligheid van de Hongaarse energievoorziening in gevaar brengen. Momenteel voorziet de (door Rusland gebouwde) kerncentrale van Paks in de helft van de Hongaarse elektriciteit en een derde van de totale energiebehoefte. Als de kerncentrale van Paks door een verbod op nucleaire brandstoffen buiten werking zou raken, zou de energievoorziening van het land onmogelijk worden,” aldus Szijjártó.

  De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken reageerde ook op recente opmerkingen van zijn Slowaakse ambtgenoot Rastislav Kácer, die Hongarije ervan beschuldigde plannen te hebben om voormalig grondgebied dat nu deel uitmaakt van Slowakije terug te winnen als Rusland de oorlog wint.

  Hij noemde de opmerkingen “een politieke constructie” die goed past in de reeks uitspraken van de Europese liberale mainstream die bedoeld zijn om zijn land te isoleren.


  Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

  EUROPESE UNIE DOSSIER   Volg Frontnieuws op Telegram

  0 reacties :

  Een reactie posten