VVD-columnist Aylin Bilic geeft per ongeluk toe: al het beleid wordt gemaakt in Davos

Datum:
 • vrijdag 6 januari 2023
 • in
 • Categorie: , ,
 • Het is heel opmerkelijk: in een column waarin ze zogenaamd 'samenzweringstheorieën' over het WEF tegenspreekt geeft Aylin Bilic per ongeluk toe dat onze toekomst niet bepaald wordt in Den Haag, maar in Davos. Bij het World Economic Forum. En blijkbaar vindt mevrouw dat helemaal prima.


  Michael van der Galien  5-1-2022  "Wereldleiders, kabinetsleden, wetenschappers en maatschappelijke en commerciële bestuurders praten in honderden sessies met elkaar over wisselende thema’s," schrijft Bilic over het jaarlijkse evenement van het World Economic Forum. "Als premier Rutte in Davos is, doet hij weinig anders dan mensen spreken, vaak werkt hij wel 25 afspraken per dag af. Met de ceo van Google of de hoogste baas van het IMF."


  Vervolgens legt ze uit dat die mensen daar volgens haar niet over snede plannen praten, maar over hoe ze de wereld beter kunnen maken. " Overigens gaat het in Davos vaak over duurzaamheid en hoe de ongelijkheid in de wereld terug te dringen," schrijft ze bijvoorbeeld. Daarop legt ze uit dat de regeringspartijen daar eerlijk over zouden moeten zijn. Want dat lost veel op: " Leg uit dat grote beursgenoteerde bedrijven er niet komen vanwege bedrijfsbelangen, maar om te praten over investeringen om armoede terug te dringen. En vertel erover in de Kamer. Bestrijd complottheorieën met meer transparantie."

  Dit gelooft natuurlijk helemaal niemand. Grote bedrijven die alleen maar bezig zijn met 'de wereld te helpen'? Haha! Laat me niet lachen. Iedereen die deze mensen ook maar een beetje kent weet dat ze geïnteresseerd zijn in de eigen macht, het eigen aanzien, en de eigen welvaart. Je moet echt helemaal gestoord zijn om te denken dat die halve en hele (functionerende) psychopaten die het voor het zeggen hebben bij de grootste bedrijven ter wereld aan jou en mij denken.

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  Hoe dan ook, het belangrijkste is natuurlijk dat Bilic feitelijk toegeeft dat alle belangrijke beslissingen genomen worden in Davos. Want waarom zou Rutte anders 25 afspraken per dag hebben daar?

  Dat valt ook Paul Cliteur op. Zoals hij tweet: "Het beleid wordt dus gevormd in Davos, niet in Den Haag."

  Het meest frappante is dat deze mevrouw niet eens in de gaten heeft dat wat ze schrijft problematisch is. Ze denkt werkelijk dat ze het opneemt voor het partijkartel en het WEF. Geen enkele keer komt bij haar de gedachte op dat, wacht eens even, het eigenlijk helemaal niet goed is dat Rutte daar zoveel afspraken heeft, dat hij daar zoveel belangrijke onderwerpen bespreekt, en dat hij en anderen daar met elkaar praten over 'hoe ze' bepaalde doelen kunnen 'bereiken.'

  Zelfs als het inhoudelijk wel over al die zaken gaat - en dat gaat het niet; het grote doel is totale controle en een samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven, wat precies de oude definitie van fascisme is volgens Benito Mussolini - dan nóg is dat extreem problematisch. Je hoort die onderwerpen te bespreken, afspraken te maken, en beleidsmaatregelen uiteen te zetten in de Tweede Kamer.

  Volg mij op Twitter.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!


  DDS


  0 reacties :

  Een reactie posten