Paniek! Experts waarschuwen voor onbeheersbare natuurbranden in Nederland

Datum:
 • dinsdag 24 januari 2023
 • in
 • Categorie:
 • We leven in bijzondere tijden. Waar de emotie regeert en de enkele vorm van ratio verdwenen lijkt te zijn.  24-1-2023


  Paniek! Experts waarschuwen voor onbeheersbare natuurbranden in Nederland  Mark Jongeneel  De Nederlandse natuur lijkt op weg naar een rampscenario, volgens experts van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV), het KNMI en andere kenniscentra. In een gezamenlijk rapport waarschuwen zij dat door toenemende warmte en droogte, Nederland steeds vaker te maken zal krijgen met onbeheersbare natuurbranden. Deze zullen zich "vaker ontwikkelen tot branden die niet meer geblust kunnen worden, maar pas stoppen als er geen brandstof meer is”, zo staat in het rapport.

  Het AD schrijft dat in het rapport staat dat Nederland steeds voller wordt gebouwd, daardoor dreigt er een grotere impact van natuurbranden. ,,Mensen zullen vaker moeten vluchten, er zal vaker directe en indirecte schade ontstaan, uitval zijn van vitale infrastructuur leidend tot cascade-effecten en onherstelbare schade aan flora en fauna”, sommen de onderzoekers hun verwachtingen op. ,,De menselijke gezondheid zal daarnaast vaker bedreigd worden.”

  Het is een triest beeld dat weer eens paniek wordt gezaaid, omdat mensen in angst moeten blijven leven voor de natuur. Maar waar zijn dezelfde experts en de media als het gaat over het reële gevaar dat we als Nederland een onbeheersbare Derde Wereldoorlog ingezogen worden? Waarom wordt er geen nationaal actieplan opgesteld voor de mogelijke oorlogen, terwijl we wel zorgen maken over de natuur? Nee dan zwijgt men dan hoor je alleen maar krekels.

  Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

  Maar goed, we zullen ons maar neerleggen bij de gedachte dat we in een brandende hel zullen leven, terwijl we ons geen zorgen hoeven maken over oorlogen. Want dat is veel minder waarschijnlijk natuurlijk. We leven in bijzondere tijden. Waar de emotie regeert en de enkele vorm van ratio verdwenen lijkt te zijn.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
  DDS

   

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Als we nu eens zouden gaan stoppen met de import van bijna een half miljoen mensen per jaar, dan hoeven daar niet zoveel woningen voor gebouwd te worden zodat de regen, die overigens de laatste 100 jaar met 30% is TOEGENOMEN, in de bodem kan zakken zonder meteen weggepompt te hoeven worden omdat de waterbekkens(polders) volgebouwd zijn.(zie uiterwaarden Limburg). Ieder probleem wat de laatste jaren naar boven is gekomen is veroorzaakt door dat zooitje ongeregeld wat in Den Haag de dienst uit maakt. Elke keer als je denkt dat ze wel eens klaar zijn met angst zaaien komen ze weer met wat nieuws, net zo lang tot vooral de ouderen er genoeg van hebben en afscheid van het leven nemen.

  Een reactie posten