Het VK en Europa vernietigen hun economieën met hun groene energiebeleid

Datum:
 • zondag 8 januari 2023
 • in
 • Categorie:
 •  Amerikanen worden gewaarschuwd om de ‘groene energieramp’ van het VK en Europa – met Schotland voorop – niet te volgen, die deze winter tot torenhoge rekeningen heeft geleid en de industriële basis verwoest.  8-1-2022  Het VK en Europa vernietigen hun economieën met hun groene energiebeleid   

  Door Ben Borland (Scottish Daily Express).

  Amerikanen worden gewaarschuwd om de ‘groene energieramp’ van het VK en Europa – met Schotland voorop – niet te volgen, die deze winter tot torenhoge rekeningen heeft geleid en de industriële basis verwoest.

  Een Britse denktankdirecteur heeft de Amerikanen  gewaarschuwd dat ze Europa’s “groene energieramp” moeten vermijden door eenzijdig klimaatbeleid op te leggen.

  Dr. Benny Peiser, directeur van Net Zero Watch, zei dat de rest van de wereld het voorbeeld van de EU en het VK niet volgde en dat de CO2-emissies daarom simpelweg werden “geëxporteerd”. In een toespraak tot de Heritage Foundation in Washington DC zei hij:

  “En de rest van de wereld zal het Europese groene experiment dat zo slecht loopt, zeker niet volgen. Niemand wil doen wat de Europeanen doen, want ze zien de schade die we onszelf aandoen. “Tenzij – en daar gaat het om – tenzij je een energiebeleid kunt bedenken dat aantrekkelijk is voor andere landen, met name voor armere landen, zullen ze jouw voorbeeld niet volgen.

  “En dat is het echte probleem: in Europa beschadigen we onze eigen economieën en onze naties, in naam van het redden van de planeet zonder iets aan de CO2-uitstoot te doen, omdat we ze gewoon naar het buitenland verplaatsen, we exporteren ze gewoon.

  “Dat is de kern van al deze 27 COP’s die we de afgelopen 30 jaar hebben gezien. Het is altijd hetzelfde resultaat. De ontwikkelingslanden, China, India, gaan hun eigen economieën, het welzijn van hun mensen, hun energiezekerheid, hun nationale veiligheid, niet riskeren. Maar wij doen dat wèl en we betalen er de prijs voor.

  “En dit is de belangrijkst waarschuwing aan de Amerikanen: als je wilt voorkomen dat je energierekening verviervoudigt, doe dan niet wat wij doen.”

  ‘Grootste vermogensoverdracht van arm naar rijk in de geschiedenis’

  Hoewel sommigen hem en zijn denktank afdoen als ontkenners van de klimaatverandering, wordt de mening van dr. Peiser op het hoogste niveau serieus genomen, vooral in de VS.

  In december 2013 legde hij getuigenis af voor een Amerikaanse senaatscommissie over energiebeleid en beschreef hij hoe de EU had geprobeerd een voorbeeld te stellen met “radicale beleidsvorming”.

  Hij zei:

  “Als gevolg hiervan hebben Europese regeringen de duurste vormen van energie naar voren geschoven ten koste van de minst dure vormen van energie.”

   

   

  Hij voegde daaraan toe:

  “Ook al is Europa erin geslaagd om de CO2-uitstoot in eigen land te verminderen, dit is alleen gebeurd omdat het energie-intensieve industrieën en hun uitstoot naar het buitenland heeft verplaatst naar landen waar geen vergelijkbare emissielimieten zijn, waar energie en arbeid goedkoop zijn en die nu veel sneller groeien dan de EU.

  “Als gevolg hiervan verliezen Europese fabrikanten snel terrein aan de internationale concurrentie. Het eenzijdige klimaatbeleid van de EU vormt een existentiële bedreiging voor de industriële basis van Europa en deze bedreiging is reëel.”

  ***

  Bron hier.

  ***

  0 reacties :

  Een reactie posten